Risto Korpela JYPin toimitusjohtajaksi, Mikko Viitanen urheilutoimenjohtajaksi

Risto Korpela, 56, on JYPin uusi toimitusjohtaja ja Mikko Viitanen, 37, uusi urheilutoimenjohtaja.

 

Risto Korpelalla on Liigassa yli 11 vuoden toimitusjohtajakokemus HPK:ssa. Lisäksi hän toiminut viisi vuotta HPK:n markkinointipäällikkönä. JYP Jyväskylä Oy:n palvelukseen Korpela siirtyy TUL:n pääsihteerin paikalta. Hän toiminut myös Suomen Golfliiton toiminnanjohtajana.

 

        Olen erittäin kiitollinen ja innoissani, kun saan mahdollisuuden olla osa valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin arvostettua JYPiä. Seura on yksi maakunnan kärkibrändeistä ja tärkeä keskisuomalaisen yhteisöllisyyden rakentaja, sanoo Risto Korpela.

Korpelan sydän veti takaisin jääkiekkopuolelle ja JYP sytyttää kokeneen kiekkomiehen.

        Uudistuneella valmennuksella ja organisaatiolla lähdemme viemään JYPiä eteenpäin positiivisin mielin rakentaen sen vankan kivijalan päälle, joka täällä on saatu jo luotua, jatkaa Korpela.

 

JYP Jyväskylä Oy hallituksen jäsen Sari Riton mukaan JYP saa uudeksi toimitusjohtajakseen valmiin ja vahvan osaajan.

 

        Risto Korpelalla on vahva kokemus talous- ja urheilujohtamisesta ja hän tuntee hyvin alan erityspiirteet, toteaa Sari Rito.

Aiempi kokemus liigaseuran vetäjänä oli vahva valtti valinnassa.

        On tärkeää, että saamme toimitusjohtajan, joka tietää mihin ”leikkiin” lähtee eikä rooli tai sen reunaehdot tule yllätyksenä, korostaa Rito.

 

Korpela seuraa tehtävässään Kari Tyniä, joka toimii seuran vt. toimitusjohtajana huhtikuun loppuun asti.

 

JYPin uusi urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen on toiminut viimeiset kolme vuotta valmennuspäällikkönä JYP Juniorit ry:ssä. Hän on suorittanut sekä valmentajan ammattitutkinnon että valmentajan erikoisammattitutkinnon.

 

Viitanen pelasi jääkiekkoa ammatikseen 15 vuotta Suomessa ja Pohjois-Amerikassa. JYPissä hän on ollut voittamassa seuralle kahta Suomen mestaruutta ja European Trophyn. Pelaajaura päättyi 2016.  

 

        Olen erittäin otettu valinnastani JYPin uudeksi urheilutoimenjohtajaksi. Tartun suurella innolla ja intohimolla seuran urheilutoiminnan uudistamiseen. Tavoitteenani on rakentaa JYPistä valtakunnan paras seura urallaan eteenpäin pyrkiville pelaajille ja valmentajille kilpailullisesta menestymisestä tinkimättä, linjaa Mikko Viitanen.

 

Mikko Viitasen edeltäjänä JYPin urheilutoimenjohtajana toimi pitkään Jukka Holtari.