Tuore JYP-pomo valmis haasteisiin – ”Pieni pilke silmäkulmassa ei haittaa”

JYP-laivan ruoriin hyppäävä Risto Korpela, 56, astuu Kari Tynin jättämiin toimitusjohtajan saappaisiin odottavin mielin. Tuoreen hurrikaanipomon mukaan organisaatioon on aiempina vuosina rakennettu vankka kivijalka, minkä päälle on hyvä lähteä rakentamaan uutta tulemista.

– Jyväskylässä on tehty vuosikausia hyvää työtä, joten tarkoitus ei missään nimessä ole uudistaa kaikkea. Ajattelen itse asiaa niin, että kaikki tähän mennessä tehdyt hyvät asiat otetaan matkaan ja viedään mukana tässä uudistuvassa tilanteessa.

– Keskeisimpinä työtehtävinäni pidän yleisjohtamista, henkilöjohtamista, sekä oleellisesti myös talousjohtamista. Nämä kolme asiaa ovat varmaankin ne kaikista oleellisimmat kulminaatiopisteet tällä hetkellä.

Korpela myöntää olleensa positiivisesti yllättynyt siitä, millainen urheilukaupunki Jyväskylä oikeasti on. Urheilukulttuurista puhuttaessa mies nostaa esille muun muassa JYPin viime kauden yleisökeskiarvot.

– Täällä on totuttu menestykseen ja vaikkei urheilullinen menestys viime kaudella ollutkaan ihan tapissa, niin silti ihmiset kävivät katsomassa pelejä. Se on eräs yksittäinen asia, jonka haluan nostaa esille.

Haluamme tehdä LähiTapiola Areenasta katsojille miellyttävän ja mukavan olohuoneen, johon on kiva tulla. Vastustajajoukkueille hallin tulee olla sitten jotain aivan muuta.

Risto Korpela (toinen vas.) siirtyy JYPin toimitusjohtajaksi TUL:n pääsihteerin paikalta (Kuva: Jiri Halttunen).

”Sellaisiakin hetkiä tulee, jolloin tekisi mieli purra hammasta”

Organisaationa JYP on tullut vankan kiekkotaustan omaavalle Risto Korpelalle tutuksi jo Hämeenlinnan vuosien aikana. Tuoreella hurrikaanijohtajalla oli tämän ansiosta jo ennestään tietynlaisia mielleyhtymiä jyväskyläläisseurasta.

– JYPistä on jäänyt mielikuva vauhdikkaana ja taidokkaana joukkueena, johon liittyy tietynlainen periksiantamattomuus. Seurasta löytyy reiluuteen ja rehtiyteen perustuvaa porukkaa, jotka ovat valmiita tekemään paljon töitä JYPin eteen.

– Itse olen luonteeltani sellainen, että hommat tehdään tosissaan, mutta ei liian vakavasti. Pieni pilke silmäkulmassa ei haittaa yhtään. Kokemus on osoittanut, että sellaisiakin hetkiä tulee, jolloin tekisi mieli purra hammasta. Faktat täytyy joka tapauksessa ottaa faktoina, mutta samalla täytyy miettiä, miten tästä selvitään ja mennään eteenpäin.

Tuoreelta hurrikaanipomolta löytyy vankka johtamistausta Hämeenlinnan Pallokerhon riveistä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Meidän täytyy olla koko ajan virrassa mukana”

Uudistusten kourissa eteenpäin menevällä JYPillä on tällä hetkellä koossa melkoisesti muutoksia kokenut johtoporras, sekä valmentajisto. Kuukausi sitten hurrikaanijoukkueen pääkäskijäksi palkattiin Pekka Tirkkonenja hänen aisaparikseen Ari Santanen. Keskiviikkona seuran uutena toimitusjohtajana esiteltiin puolestaan Risto Korpela, sekä samassa yhteydessä julkistettu urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Kaikkien täytyy pystyä toimimaan sillä tärkeimmällä alueellaan, mutta samaan aikaan kaikkien pitää kyetä myös auttamaan toinen toistaan. Haluan itse pystyä auttamaan valmennusta niin paljon kuin mahdollista ja saada heiltä palautetta joukkueen fiiliksistä. Haluan olla yksi osa tosi dynaamista, keskustelevaa ja pohtivaa johtoryhmää, joka haluaa koko ajan JYPin parasta.

– Meillä on myös uusi ja innokas urheilutoimenjohtaja, jolla on omat vahvuutensa ja joka tuo ne mukanaan tähän soppaan. Teemme Mikon kanssa yhteistyötä, mutta samaan aikaan täytyy huomioida myös koko toimiston väki aina joukkueen huoltoa myöten. Tunne on yksi oleellisimmista jutuista koko hommassa. Jos seurassa on tekemisen meininki, niin se välittyy eteenpäin kannattajille ja voi parhaimmillaan kantaa tosi pitkälle.

Tulevaisuuteen silmäiltäessä hiljattain valittu JYP-pomo nostaa esille menestyvän organisaation, joka seuraa nykyhetkeä ja kunnioittaa samalla perinteitä.

– Tietenkään me ei voida tässä hetkessä tietää millaista jääkiekko on esimerkiksi viiden vuoden päästä. Meidän täytyy olla koko ajan siinä virrassa mukana, eikä jämähtää paikalleen. Seurataan jatkuvasti mitä ympäristössä tapahtuu ja mieluiten jopa niin, että ollaan itse juoksemassa niissä etujoukoissa.

 

Teksti: Antti Hokkanen