JYP avaa harjoituspelit torstaina – ”Taitaa syksy olla tulossa”

Uusi jääkiekkokausi kolkuttelee jo hiljalleen ovia, minkä seurauksena ensimmäisiä harjoituskamppailuita lyödään tulille näinä viikkoina. JYPin liigamiehistö saa harjoituskauden avausmittelössä vastaansa Vaasan Sportin.

– Ensimmäisestä harjoituspelistä ei luonnollisesti kannata vielä suurempia odottaa. Lähdetään katsomaan mitkä osa-alueet pelissämme toimivat. Täysin uomissaan pelimme tuskin vielä on, mutta se toivottavasti kehittyy paljon kauden aikana, JYP-hyökkääjä Jarkko Immonen avaa tunnelmia Sport-koitoksen tiimoilta.

– Ketjukoostumuksia varmasti jo haetaan ja totta kai pelissämme näkyy jo joitain niitä juttuja, joita pyrimme uuden valmennuksen johdolla pelaamiseen hakemaan, jyväskyläläissentteri lisää.

Hurrikaanijengi palasi omatoimiselta harjoitusjaksolta takaisin sorvin ääreen heinä-elokuun taitteessa. Viimeiset 1,5 viikkoa ovat sujuneet pääosin fysiikka- ja jääharjoitusten parissa.

– Ensimmäisellä harjoitusviikolla läpikäytiin aika pitkälti testejä ja oltiin jäällä muutaman kerran. Koko joukkue ei ollut tuolloin vielä yhtä aikaa jäällä, mutta tällä viikolla on tarkoitus käydä enemmän läpi joukkuepelaamiseen liittyviä asioista.

Jarkko Immosen katse alkaa jo pikkuhiljaa suunnata kohti uutta liigakautta (Kuva: Jiri Halttunen).

”Nuorempana en tiennyt mistään mitään”

JYP piti viime kauden päätteeksi kaksi viikkoa totaalilepoa, minkä jälkeen alkoi vähitellen työnteko jo uutta kautta silmällä pitäen. Kesällä joukkue harjoitteli kovaa 3-4 viikkoa, jonka jälkeen otettiin hieman kevyemmin ja sitten taas treenattiin kovempaa.

– Kokonaisuutena kesä oli ehkä hieman toisenlainen mitä aiemmin. Olimme toukokuun loppuun asti jäällä ja sen jälkeen 1,5 kuukautta poissa jäiltä. Tällä kertaa olimme jäällä aiempaa enemmän, joskin muutoin harjoittelu on ollut lähestulkoon samanlaista kuin ennenkin.

Jarkko Immonen kuuluu joukkueensa kokeneempaan kaartiin, minkä vuoksi myös kesäharjoitteluun kuuluvat lainalaisuudet ovat taatusti tulleet tutuksi vuosien saatossa. Kokemus helpottaa osaltaan kesäharjoitteluohjelmaa laatiessa.

– Nuorempana en tiennyt oikein mistään mitään, mutta iän myötä olen oppinut mitä ja miten kesällä kannattaa treenata.

Kokeneen kiekkoilijan puserossa piilee harjoituskauden kynnyksellä sopivan kutkuttava jännitys, mikä enteilee uuden liigasesongin starttia.

– Mielenkiintoista avata pelikausi, kun edellisestä ottelusta on ehtinyt jo tovi vierähtää. Kelitkin alkavat viiletä, joten taitaa syksy olla tulossa.

Kiekkokauden 2019-2020 ensimmäinen harjoitusottelu JYP-Sport torstaina 8. elokuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. JYPin pääyhteistyökumppani Valtra tarjoaa otteluun kaikille vapaan sisäänpääsyn. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

  

Antti Hokkanen