JYP mittaa KalPan vireen – ”Pintajännitys on raapaistu pois”

Viime viikolla harjoituspelit käynnistänyt JYP jatkaa treenivääntöjään tällä viikolla, kun perjantaina Jyväskylässä vierailee KalPa Kuopiosta.

Ensimmäinen pintajännitys on raapaistu pois ja nyt lähdetään parantamaan siitä mihin Sport-pelissä jäätiin, JYP-hyökkääjä Jerry Turkulainen linjaa perjantain kynnyksellä.

JYP on viettänyt alkuviikon kaukalossa pelillisiä asioita harjoitellen. Hurrikaanimiehistö lähtee tulevaan koitokseen nauttimaan pelaamisesta ja omaan otteisiin keskittyen. Vastustajan iskukyky tiedostetaan, mutta siihen ei kuitenkaan sen enempää kiinnitetä ennakkoon huomiota.

– KalPalla on joka vuosi hyvin samanlainen joukkue. Vastaan tulee kova luisteluporukka, joka noudattanee melko pitkälti samaa pelitapaa mitä viime kaudella, Turkulainen viittaa kuopiolaisvastustajaan.

Paikallispukarit ovat kumpainenkin startanneet harjoituskauteen mollivoittoisesti. JYPillä on alla Vaasan Sportille kärsitty 1-3-kotitappio, kun vastaavasti KalPa on kokenut häviöt Mikkelin Jukureille (2-5) ja Oulun Kärpille (1-7).

– Sportia vastaan pelaaminen oli vielä vähän tahmeaa ja tatsi oli hieman hukassa. Olemme kuitenkin olleet nyt kaksi viikkoa jäällä joukkueen kanssa ja pikkuhiljaa oikeat asiat alkavat löytyä.

– Pyrimme hakemaan otteisiimme tasaisuutta ja kykyä hyökätä. Hyökkäämisen kautta pystymme pitämään kiekkoa ja saamme hyviä pyörityksiä vastustajan puolustusalueelle.

Jerry Turkulainen on palannut innolla takaisin sorvin ääreen (Kuva: Jiri Halttunen).

”Suunta on ylöspäin”

Jerry Turkulainen pelasi harjoituskauden avausväännön JYPin ykkösvitjassa, jossa hyökkäsivät myös Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen. Turkulainen ja Immonen merkkauttivat kumpainenkin tililleen syöttömerkinnän Sport-ottelussa osuneen Mikko Mäenpään ylivoimahäkkiin.

– Ihan ok suoritus meiltä kentällisenä. Pelattiin peruspeliä ja suunta on vain ylöspäin. Vielä kun saadaan ennen runkosarjan alkua hieman taktisia asioita kuntoon, niin hyvä siitä tulee, Jerry uskoo.

Jyväskyläläissikermä on ehtinyt olla yhdessä nyt vajaat kolme viikkoa, johon on sisältynyt yhden harjoitusmittelön ohella myös jääharjoitteita, sekä fysiikkatestejä. Jerry Turkulaisen kesä sujui golfin ja lomailun parissa, unohtamatta kuitenkaan omatoimista harjoittelujaksoa.

– Kesä meni nopeasti, mutta on ollut mukava palata takaisin tositoimiin ja aloittaa hommat. Koppihengailua oli kesällä hieman ikävä.

Harjoitusottelu JYP-KalPa perjantaina 16. elokuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!