JYP panostaa pelaajien hyvinvointiin myös kentän ulkopuolella

Keskiviikkoiltana koko JYPin edustusjoukkue kokoontui Jyväskylän Normaalikoulun kotitalousluokkaan. Tarkoituksena oli opetella ammattilaisten johdolla valmistamaan monipuolista ja ravitsevaa ruokaa.

 

– Välitämme pelaajistamme sekä kentällä että sen ulkopuolella. Haluamme auttaa heitä parhaamme mukaan ja huolehtia entistä kokonaisvaltaisemmin pelaajien hyvinvoinnista, sanoo apuvalmentaja Antti Turunen.

 

Liigakausi on pitkä ja raskas eikä sen aikana palautumisen merkitystä voi korostaa liikaa. Tämän tietää myös Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan työelämäprofessori Sami Kalaja, jonka aloitteesta EduFuturan ja JYPin kokeilu lähti liikenteeseen.

 

– Ruoka on kilpailuetu. Kun syödään hyvin, se vaikuttaa myönteisesti palautumiseen, sanoo Kalaja.

 

Kiekkoilijoiden kokkikoulu toteutettiin monen toimijan yhteistyön tuloksena. Opetuspuolesta vastasi Semma Oy, joka palvelee niin yliopistoväkeä kuin kaupunkilaisia 11 ravintolan ja kahvilan sekä oman leipomon ja juhlapalveluiden voimin.