JYPin liiketoiminnan tulos – 46 000 euroa

Yhtiö teki 2,5 miljoonan euron alaskirjauksen
JYPin liiketoiminnan
tulos – 46 000 euroa

JYP Jyväskylä Oy:n liiketoiminnan tulos huhtikuun lopussa päättyneeltä tilikaudelta päätyi 46 000 euron tappioon. Liikevaihto oli 7,9 miljoonaa euroa.

        Liiketoiminnan tulos on kohtuullinen ottaen huomioon, että urheilullinen menestyksemme oli viime kaudella huono: kymmenes sija ja vain yksi playoffs-kotiottelu. Urheilutuloksesta huolimatta katsojat ja yhteistyökumppanimme olivat kiitettävästi seuran tukena koko kauden ajan ja se näkyy myös taloudessamme torjuntavoittona, sanoo JYP Jyväskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen.

JYP Jyväskylä Oy:n edellisen tilikauden liiketappio oli  407 000 euroa.

        Käynnistimme viime kaudella vahvat toimet yhtiön talouden tasapainottamiseksi kahden ison tappiovuoden jälkeen, ja työ jatkuu tällä tilikaudella. JYP palaa nyt radalleen. Seppänen kertoo.

JYP Jyväskylä Oy teki tähän tilinpäätökseen yli 2,5 miljoonan euron alaskirjauksen. Tästä suurin osa on Mestiksessä pelanneen D Teamin/JYP-Akatemian toiminnan rahoittamiseen yhtiön antamia lainoja. D Team Jyväskylä Oy on JYP Jyväskylä Oy:n omistama tytäryhtiö. D Team/JYP-Akatemia pelasi Mestistä kahdeksan kautta.

        Lainasaatavien alaskirjaus oli tehtävä nyt, koska D Team Jyväskylä Oy:n kaikki toiminta on loppunut ja toisaalta JYP Jyväskylä Oy:n taseen kuntoon saattaminen oli myös Liigalisenssiehtojen edellyttämä toimenpide, taustoittaa Jukka Seppänen.

Kun -46 000 euron liiketoiminnan tulokseen lisätään alaskirjaukset, rahoituskulut ja kertaluonteiset erät, JYP Jyväskylä Oy:n lopullinen tulos viime tilikaudelta on – 2,677 000 euroa.

        Taseesta alaskirjatut, tytäryhtiölle annetut rahalainat on rahoitettu aikanaan emoyhtiön kassasta ja osakaslainoilla, joten alaskirjauksella ei ole vaikutusta tämän hetken toimintaamme ja yhtiön kassatilanteeseen, sanoo Seppänen.

Alaskirjauksen vuoksi JYP Jyväskylä Oy on järjestellyt rahoitustaan pääomalainoilla ja yhtiön oma pääoma on ison tappiokirjauksenkin jälkeen positiivinen eli +336 000 euroa.