Lauantaisaunan löylyseurana Kärpät – ”Tilanteet täytyy pelata loppuun saakka”

Työntäyteinen liigaviikko saa päätöksensä JYPin osalta lauantaina, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi luistelee Oulun Kärpät. Kuluvalla viikolla kaksi vierastappiota kärsinyt kotijoukkue lähtee illan koitokseen puhdistamaan kasvojaan.

– Meidän täytyy pelata ehjä 60-minuuttinen. Se ei auta, että pelataan hyvin 45 tai 50 minuuttia, JYPin ykkösluotsi Pekka Tirkkonen linjaa lauantaiväännön alla.

– Joka vaihdossa ei voi pelkästään rakentaa ja hyökätä, vaan pitää myös muistaa puolustaa kärsivällisesti. Tilanteet täytyy pelata loppuun saakka. Keskialueella ei voi menettää kiekkoja, saati ajatella liikaa hyökkäämistä. Hyökkääminen ja puolustaminen tulee saada paremmin tasapainoon, Tirkkonen muistuttaa.

Samuli Ratisen (vas.) ja Miska Humalojan viime kauden kaksinkamppailu antanee hyvää osvittaa myös lauantain kohtaamiselle (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin kuluva viikko on siis sujunut toistaiseksi mollivoittoisten tähtien alla. Helsingissä keskiviikkona pelattu ottelu IFK:ta vastaan kirjattiin petopaitojen 4-2-voittoon, kun taas perjantaina Kuopiossa käyty koitos KalPaa vastaan tilastoitiin kilpipaidoille 5-2-lukemin. Viikon ainoaan kotimittelöön hurrikaanipoppoo lähtee kolmen perättäisen tappion saattelemana.

– Hyvä suoritus vaatii sen, että ollaan keskittyneitä, kärsivällisiä ja riittävän nöyriä pelaamaan. Pelin sisällä ei voi olla suuria ylä- ja alamäkiä. KalPaa vastaan pelattiin suurimmaksi osaksi hyvää peliä, mutta välillä meille tulee hetkiä, jolloin innostutaan liikaa.

– Kärpät on sen verran rutinoitunut ja taitava joukkue, että tilaisuuden tullen he varmasti rankaisevat paikoista.

”Meidän pitää onnistua hyvin”

Kärpät on aloittanut kuluvan liigakauden juuri niin vahvasti, kuin ennakkoon olettaa sopikin. Neljästä pelatusta kamppailusta oululaisjoukkue on saalistanut neljä voittoa (Ilves, Jukurit, Sport, HPK). Joukkueen tehokkaimpina pelimiehinä näissä otteluissa ovat häärineet Radek Koblížek ja Jesse Puljujärvi tehoin 1+3.

– Vastaan asettuu varmasti yksi sarjan kovimmista joukkueista, joten taatusti kova peli on tulossa, JYP-käskijä ennakoi.

JYP hamuaa jälleen näihin pelinjälkeisiin voittotunnelmiin (Kuva: Jiri Halttunen).

Oululaisluotsi Mikko Manner luisteluttaa keskisuomalaisen kiekkoväen nähtäville todellisen tähtisikermän. Jo aiemmin mainitun Puljujärven ohella myös Patrik Rybár, Lasse Kukkonen, Shaun Heshka, Jakub Krejčík, Ludwig ByströmMika PyöräläJanne Pesonen, Jussi Jokinen ja Juho Lammikko muiden muassa takaavat, että myös vierasleirissä riittää Hippoksen lauantai-illassa seurattavaa.

– Kolmen perättäisen vieraspelin jälkeen päästään jälleen kotikaukaloon pelaamaan. Se on hieno asia. Meidän pitää onnistua hyvin ja kun onnistutaan, niin silloin kaikki on mahdollista, hurrikaanivalmentaja päättää.

JYP-Kärpät lauantaina 21. syyskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP takaisin voittojen tielle!

  

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!