Lukon vieraaksi Raumalle – ”Pitää varautua kovavauhtiseen peliin”

Liiga jatkuu JYPin osalta keskiviikkona vierasmerkeissä, kun Raumalla asettuu vastaan Lukko. Sarjataulukossa playoff-viivan alapuolella majailevat joukkueet tähyilevät kumpainenkin sijoituksissa ylöspäin, joten tarjolla lienee taatusti tiukka yhteenotto sarjapisteistä.

– Lukko on vauhdikas ja laadukas joukkue. Meidän pitää varautua kovavauhtiseen peliin ja olla valmiita vastaamaan Lukon luisteluun, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen kiteyttää.

Raumalaismiehistö on käynnistänyt sarjakauden neljällä ottelulla, joista matkaan on tarttunut kaksi voittoa (Ilves, Pelicans) ja kaksi tappiota (Ässät, Tappara). Lukon tehokkain pelimies on tähän mennessä ollut Ponthus Westerholm viidellä (3+2) tehopisteellään. Ruotsalaishyökkääjän ohella uusia Lukko-kasvoja tällä kaudella ovat muun muassa Pathrik Westerholm, Robin Press, Eero Elo, Jonne Tammela ja Lukas Klok.

– Meidän pitää kyetä puolustamaan hyvin, sekä ottamaan Lukolta tila ja aika pois. Sitä kautta saadaan omaakin peliä käyntiin. Täytyy pystyä luistelemaan, kamppailemaan ja pelaamaan viisikkona hyvin. Niissä kun onnistutaan, niin sitten kaikki on mahdollista, hurrikaanikäskijä uskoo.

Ossi Louhivaara on tällä hetkellä JYPin paras pistemies viidellä (2+3) tehopisteellään (Kuva: Jiri Halttunen).

”Jokainen peli on mahdollisuus”

Neljän koitoksen tappioputkessa Raumalle reissaava JYP kärsi viime viikolla tappiot Helsingin IFK:lle (2-4), Kuopion KalPalle (2-5), sekä Oulun Kärpille (3-4 ja). Sanomattakin on selvää, että keskiviikkona hurrikaanikurssia pyritään kääntämään pitsikaupungissa.

– Teemme kaikkemme, että ollaan valmiita haastamaan Lukko. Meillä on muutaman viikon takaa muistissa voiton kokemus Raumalta harjoituspelistä, mutta siitä ei tässä vaiheessa enää ole hirveästi apua. Sarja on tasainen ja jokainen peli on mahdollisuus, mutta hyvin pitää onnistua voittoon mieliäkseen.

JYP-valmentaja Antti Turunen (kaukalon laidalla) hioo osaltaan erikoistilannekuvioita kuntoon (Kuva: Jiri Halttunen).

Alkukauden kamppailuissa erikoistilanteet ovat toistaiseksi olleet JYPille epäsuosiollisia. Ylivoimatilastossa jyväskyläläisnippu on sarjan toiseksi heikoin, kun taas alivoimatilastossa hurrikaanipoppoo majailee koko Liigan viimeisenä. JYP on pelannut tähän mennessä yhden miehen vajaalla 14 kertaa, joiden seurauksena omissa on soinut kuuteen otteeseen.

– Erikoistilanteita on ehdottomasti työstetty ja tullaan edelleen työstämään Turusen Antin ja Santasen Arin johdolla. Ylivoimassa pystytään vielä saamaan tiettyjä yksityiskohtia paremmaksi ja alivoimankin kanssa on tehty töitä sen eteen, että saadaan sekin paremmaksi. Aihiot ovat olemassa, Pekka Tirkkonen toteaa lopuksi.

Lukko-JYP keskiviikkona 25. syyskuuta Rauman Kivikylän Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen