Paluu voittokantaan Ässien kustannuksella? – ”Enemmän röyhkeyttä ja päättäväisyyttä” 

Viiden peräkkäisen ottelun tappioputkessa seilaava JYP hakee paluuta voittojen tielle perjantaina, kun LähiTapiola Areenalla pelattavassa taistossa asettuu vastaan Porin Ässät. 

– Vastaan luistelee ihan varmasti perinteisesti fyysinen Ässät. Meidän täytyy olla valmiita pelaamaan ja voittamaan kamppailuja. Taklauksia tullaan varmasti myös näkemään. Pitää olla valmis Ässien fyysisyyteen ja suoraviivaisuuteen, Pekka Tirkkonen JYP-valmennuksesta toteaa.

Kuluvaan viikkoon JYP hyökkäsi keskiviikkona Raumalla, josta kotiintuomisina oli katkera 1-3-vierastappio. Hurrikaanimiehistön ainokainen kirjattiin liigauransa avausmaalin iskeneen Oskari Kalajanniskan nimiin.

– Keskiviikkona nähtiin tarkkaa pelaamista, eikä Lukolla ollut hirveästi paikkoja. Samalla tavalla pitää pystyä puolustamaan myös Ässiä vastaan. He ovat suoraviivainen ja vahva joukkue, joten puolustuspelaamisessa pitää onnistua tosi hyvin, hurrikaanikoutsi muistuttaa.

JYP hakee kotiyleisön edessä paluuta takaisin voittokantaan (Kuva: Jiri Halttunen).

”Enemmän röyhkeyttä ja päättäväisyyttä”

Jyväskyläläisnippu on pelannut sesongin kuudesta väännöstään kaksi kotiyleisön edessä. Näistä koitoksista tilastoihin on kirjattu 3-2-voitto Hämeenlinnan Pallokerhosta, sekä Oulun Kärpille kärsitty 3-4-jatkoaikatappio.

– Maalille on päästävä ahneemmin ja hyökkäyspelaamista on saatava suoraviivaisemmaksi. Vastustajan maalille tulee saada painetta. Tarvitaan enemmän röyhkeyttä ja päättäväisyyttä hyökkäämiseen.

Sarjataulukossa neljättä sijaa miehittävä Ässät on voittanut neljästä pelaamastaan kamppailusta kolme mittelöä (Ilves, TPS, Lukko). Patapaitojen alkukauden tehokkaimmat pistenikkarit ovat olleet Edwin Hedberg (3+1) ja Peter Tiivola (1+3).

– Oma peli pitää saada kuntoon ja vastata sillä Ässien pelaamiseen. Pitää kamppailla hyvin, liikuttaa kiekkoa, olla aktiivinen ja luistella hyvin, JYP-käskijä täsmentää.

Viime kaudella koko Liigan peränpitäjäksi jäänyt porilaislauma on kokenut pelaajarintamalla maltillisia muutoksia. Lähtijäpuolella merkittävimmät poissaolijat ovat Henri Kiviaho, Jussi Makkonen, Severi Sillanpää ja Matias Varttinen. Tulijoiden joukossa olivat muun muassa maalivahtiduo Sami AittokallioDaniil Tarasov, Jakob Stenqvist, Simon Åkerström, Edwin Hedberg, sekä kanadalaisveljekset Tylor ja Tyson Spink.

JYP-Ässät perjantaina 27. syyskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue takaisin voittojen tielle! 

 

Antti Hokkanen

 

 

Osta lippusi peliin tästä!