Pelit jatkuvat Tampereella – ”Tappara on vaarallinen ja taitava joukkue”

JYPin osalta perjantaina käynnistynyt liigakausi saa jatkoa lauantaina, kun vierasjäällä luistelee vastaan viime kauden päätteeksi pronssia vuollut Tampereen Tappara.

– Vastaan tulee rutinoitunut ryhmä, joka pelaa kurinalaisesti ja puolustaa tiiviisti. Tappara on vaarallinen ja taitava joukkue, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen kuvailee lauantain vastustajaa.

JYP porhalsi sarjakauteen perjantain kotiottelulla Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Kamppailusta muodostui tasaväkinen taisto, jonka avauserässä isännät esittivät vauhdikasta ja yleisöönmenevää kiekkoa. Hurrikaanilauman 3-2-voittoon päättyneen koitoksen täysosumista vastasivat Miska Siikonen, Mikko Kalteva ja Julius Nättinen.

JYP pyrkii jatkamaan menestyksekkäitä otteitaan kauden ensimmäisessä reissupelissään (Kuva: Jiri Halttunen).

– HPK-ottelun ensimmäisen erän pelaaminen oli meiltä todella hyvää ja energistä. Samalla tavalla pyritään jatkamaan myös Tampereella, hurrikaanikäskijä linjaa.

– Vaikka meillä oli HPK:ta vastaan välillä vaikeitakin hetkiä, niin silti pystyttiin puolustamaan maltilla keskustaa ja pitämään vastustaja laidoilla. Samanlaista malttia ja asennetta pitää saada myös Tappara-peliin, Pekka Tirkkonen alleviivaa.

”Täytyy olla huolellisempia, nöyrempiä ja kurinalaisempia”

Tappara käynnisti sarjakautensa perjantaina paikallisväännöllä Ilvestä vastaan. Yhteenotosta muodostui jännittävä yhdeksän maalin mittelö, joka tilastoitiin lopulta Tapparalle maalein 5-4. Kirvesrintojen onnistumisista vastasivat kahdesti maalannut Tyler Morley, sekä kertaalleen onnistuneet Niko Ojamäki,Kristian Kuuselaja Anton Levtchi.

– Lauantaina on vastassa hieman toisenlainen joukkue kuin HPK. Tappara pelaa tiivistä viisikkopeliä, johon meidän täytyy pystyä vastaan, JYP-valmentaja muistuttaa.

JYP-luotsi Pekka Tirkkonen tiedostaa Tapparan vaarallisuuden (Kuva: Jiri Halttunen).

Jukka Rautakorven luotsaama tamperelaissikermä on kokenut viime kauden jälkeen muutamia merkittäviä muutoksia. Poissa ovat muun muassa JanMikael Järvinen, Tomáš Záborský, Matti Järvinen, Antti Erkinjuntti ja Otso Rantakari. Tamperelaisvahvuuteen saapuneista nimistä mainittakoon Charles Bertrand, Tyler Morley ja Patrik Virta.

– Tapparan erikoistilannepelaaminen on varmasti hyvällä tasolla ja siihen meidän pitää myös varautua. Toki tässä vaiheessa kaikista tärkeintä on meidän oma peli. Jos mielitään voittaa, meidän täytyy olla vastustajaa huolellisempia, nöyrempiä ja kurinalaisempia, Pekka Tirkkonen täsmentää.

– Fyysisessäkin mielessä lauantain otteluun on varmasti nyt hyvä lähteä, kun olemme saaneet ensimmäisen pelin alta pois. HPK:ta vastaan meillä oli paljon latausta ja tunnetta pelissä, JYPin pääkoutsi toteaa lopuksi.

Tappara-JYP lauantaina 14. syyskuuta alkaen kello 17 Tampereen Hakametsän jäähallissa.

 

 

Antti Hokkanen