Perjantain matkakohteena Kuopio – ”Pitää päästä paremmin pelin ytimeen”

Kolmen mittelön liigaviikko jatkuu JYPin osalta perjantaina, kun Kuopiossa pelattavassa kauden ensimmäisessä paikallisväännössä luistelee vastaan KalPa.

Vastassa ovat kaksi hyvin toisensa tuntevaa seuraa, jotka pelaavat paljon vastakkain. Paikallispelit ovat aina tiukkoja vääntöjä ja jännitettäkin on aina sopivasti ilmassa. Uskon, että nähdään tiukka ja vauhdikas kamppailupeli, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen ennakoi ennen kauden ensimmäistä paikallistaistoa.

Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat toisensa kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla KalPa oli JYPiä etevämpi (3-2, 4-3). Treeniväännöt ovat jo taaksejäänyttä elämää, mutta jyväskyläläisleirissä luonnollisesti tiedostaan kuopiolaissikermän vaarallisuus.

– KalPa on vauhdikas ja hyökkäysvoimainen joukkue, joten me ei voida ylipelata itseämme. Täytyy pystyä puolustamaan oikealla puolella ja keskustaa vahvasti.

Juha-Pekka Hytösen edustama JYP (vas.) ja Balázs Sebőkin KalPa väänsivät viime kaudella tasaisesti (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

Kilpipaitojen riveistä viime kauden päätteeksi maisemaa vaihtoivat muun muassa Alexandre Texier, Eetu Luostarinen, Jaakko Rissanen, Otto Leskinen, Frank Gymer ja Denis Godla. Tulijoiden listalla nimekkäimmät kiekkoilijat ovat Eero Kilpeläinen, Jussi Timonen, Matti Järvinen, Janne Keränen ja Miikka Pitkänen.

– KalPa pelaa kotikaukalossaan tunnetusti vauhdikasta kiekkoa. Me myös haluamme liikkua hyvin ja liikuttaa kiekkoa. Kun saadaan itse kiekko, pyritään kääntämään peli mahdollisimman nopeasti vastustajan päätyyn, hurrikaaniluotsi taustoittaa joukkueensa peli-ideologiaa.

”Olemme saaneet pelirytmistä kiinni”

Alkutekijöissään olevaan liigakauteen KalPa on startannut toistaiseksi kahden pelin voimin. Sarja-avauksessa kaatui Mikkelin Jukurit jatkoajan jälkeen 3-2-lukemin, minkä jälkeen Helsingin IFK haki Kuopiosta pisteet matkaansa 2-1-vierasvoiton myötä. Kolmella kotipelillä kuluvan sarjakauden käynnistävä savolaismiehistö lähtee perjantain koitokseen hyvin levänneenä, sillä joukkueen edellinen peli (IFK) oli viime lauantaina.

– Näen, että lähtötilanteen pitäisi olla ainakin meille suosiollinen. Olemme saaneet pelirytmistä kiinni, eikä meidän ainakaan tarvitse miettiä löytyykö pelituntuma vai ei.

IFK:ta vastaan osunut Jani Tuppurainen palaa perjantaina entiseen kotihalliinsa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin kiekkoviikko lähti liikkeelle keskiviikkona Helsingistä, jossa vastassa ollut IFK veti kotiavauksessaan pidemmän korren 4-2-voiton ansiosta. Hurrikaaniosumista ottelussa vastasivat Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen.

– Meidän pitää päästä paremmin pelin ytimeen, sillä IFK:ta vastaan emme siinä onnistuneet. Täytyy olla valmiimpi heti ottelun alusta saakka ja lähteä pelaamaan. Me ei voida jäädä katselemaan mitä kaukalossa tapahtuu, Pekka Tirkkonen alleviivaa.

– Totta kai täytyy olla myös huolellinen kiekon kanssa ja saada sitä nopeasti liikkeelle, sillä KalPa tulee varmasti kovaa päälle. Pyritään myös pelaamaan tiivistä viisikkopeliä, jotta välimatkat pysyisivät lyhyenä. Jos tulee kiekonmenetyksiä, niin samaan aikaan täytyy olla valmius myös puolustaa tiiviisti, Tirkkonen täsmentää lopuksi.

KalPa-JYP perjantaina 20. syyskuuta Kuopion Olvi Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen