Sarja-avauksessa vastassa HPK – ”Latauksesta ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni”

Uusi kiekkokausi isketään JYPin osalta käyntiin perjantaina, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari Hämeenlinnan Pallokerho.

– Tunnelmat ovat odottavat. Hyvä juttu, että päästään taas pelaamaan kunnolla ja oikeista pisteistä. Pääsemme vielä aloittamaan kauden kotiyleisön edessä. Aika siistiä, JYP-vahti Eetu Laurikainen hehkuttaa ennen liigakauden starttia.

Hurrikaaniryhmittymä pelasi harjoituskaudella kaikkiaan seitsemän ottelua, joista matkaan tarttui kaksi voittoa. Tulostakin tärkeämpää oli joukkueen pelillinen kehitys. Tulevaan lätkäsesonkiin JYP lähtee suurelta osin viime kauden pelaajarungon voimin. Siirtomarkkinoilta haaviin tarttuivat Markus Ruusu, Riku HeleniusPatrik Siikanen ja Miska Siikonen.

– Muutoksia ei ole hirveästi tapahtunut, mutta meillä on hyvä sakki kasassa. Yksi iso juttu mikä meidän täytyy nyt muistaa, on että luotetaan siihen, että olemme parempia kuin viime kaudella. Meidän ei pidä lähteä alistumaan mihinkään, hurrikaanihäkkäri paaluttaa.

Eetu Laurikaisella (41) on odottavat tunnelmat perjantaina starttaavaan liigakauteen (Kuva: Jiri Halttunen).

Eetu Laurikaisen ohella JYPin maalivahtirintamalla riittää tulevalla kaudella vilskettä. Markus Ruusu (alkusyksyn sivussa loukkaantumisesta toipumisen seurauksena) ja Riku Helenius (sopimus marraskuun maaottelutaukoon saakka) tuovat osaltaan hyvää kiriä ykkösvahtina kauteen lähtevälle ”Edille”. Kun kuvioissa on vielä mukana KeuPan Mestis-joukkueessa tulevalla kaudella torjuva – ja JYPin riveissä hyvin harjoituspeleissä esiintynyt – Niko Parkkinen, on veskarikeitos valmis tarjoiltavaksi.

– Tulen kaikkien kanssa hyvin toimeen, varsinkin näiden heppujen. Mukavia kavereita ovat kaikki, Eetu Laurikainen naurahtaa.

”Muutama viikko huilattiin, mutta nyt on hyvä fiilis”

Harjoituskauden avauskamppailussa Vaasan Sportia vastaan loukkaantunut Laurikainen joutui olemaan sivussa viidestä treenimatsista, kunnes palasi tervehtyneenä takaisin tositoimiin. Ennen liigan starttia vyölle kertyi Rauman Lukosta saalistettu 6-5-jatkoaikavoitto.

– Olo tuntuu nyt ihan hyvältä. Sain vedettyä yhden kokonaisen ottelun alle ennen sarjan alkua. Muutama viikko huilattiin, mutta nyt on hyvä fiilis.

JYP siirtyi uuden valmennuksen alaiseksi maalis-huhtikuun taitteessa, minkä jälkeen meno joukkueessa on jyväskyläläiskassarin mukaan vaikuttanut hyvältä.

– Molemmat valmentajat (Pekka Tirkkonen ja Ari Santanen) ovat itsekin pelanneet, joten heiltä löytyy pelinäkemystä myös pelaajan kannalta. He vaikuttavat tosi fiksulta kaksikolta.

Hurrikaanihäkkäri loukkaantui harjoituskaudella, mutta palasi viime viikolla takaisin joukkueen vahvuuteen (Kuva: Jiri Halttunen).

Jyväskylässä perjantaina vieraileva HPK käynnisti liigakautensa torstaina kotijäällään, jossa vieraillut Oulun Kärpät vei sarjapisteet mennessään 3-2-vierasvoiton ansiosta. HPK:n viime kauden lähtijöistä suurimmat menetykset ovat Emil Larmi, Teemu Turunen, Robert Leino, Eetu Tuulola, Otto Paajanen ja Jesper Lindgren. Tulopuolella odotuksia kasataan Joona Voutilaiselle, Elmeri Eroselle, Cody Cunykille ja Tommi Tikalle.

– Ensimmäinen peli, kotiyleisö ja vielä HPK vastassa. Latauksesta ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni. Eiköhän me saada vauhdikas peli aikaiseksi, Eetu Laurikainen ennustaa.

Sarja-avaus JYP-HPK perjantaina 13. syyskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa todistamaan liigakauden starttia ja kannustamaan JYP voittoon!

 

  

Antti Hokkanen