Vaasassa tähtäimessä vierasvoitto – ”Pyritään ottamaan Sportin vahvuudet pois”

Paluun voittokantaan tehnyt JYP päättää kolmen koitoksen kiekkoviikkonsa lauantaina Vaasassa. Vastaan luisteleva Sport oli viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä voittaen joukkueiden kaikki neljä yhteenottoa. Harjoituskauden kahdessa mittelössä kotkapaidat olivat niin ikään hurrikaaninuttuja etevämpiä.

– Ollaan aktiivisia ja fiksuja. Heitetään välillä kiekkoa pois, eikä anneta Sportille paikkoja. Laitetaan vastustaja tekemään töitä paikkojensa eteen, JYP-kiekkoilija Jarkko Immonen kiteyttää lähtökohtia otteluun.

– Perjantain voitto ei sinänsä auta enää lauantaina yhtään, mutta muutama ylivoimamaali ja hyvä voitto ovat totta kai positiivisia asioita. Ne antavat hyvän fiiliksen lähteä Sport-peliin, Immonen lisää.

Sarjataulukon 11. sijalla keikkuva Sport on pelannut tällä kaudella toistaiseksi viisi kamppailua. Näistä taistoista vaasalaismiehistön tilastoihin on kirjattu kaksi voittoa (Pelicans, KooKoo) ja kolme tappiota (Jukurit, SaiPa, Kärpät). Lauantaina vasta sesongin toisen kotimittelönsä kiekkoilevan Sportin tehokkain pelimies alkukauden otteluissa on ollut täksi kaudeksi joukkueeseen liittynyt Antti Erkinjuntti (3+2).

Jarkko Immonen joukkuetovereineen metsästää Vaasasta kauden ensimmäistä vierasvoittoa (Kuva: Liiga).

– Sport on erittäin luisteluvoimainen ja aktiivinen joukkue. He karvaavat kovasti, sekä pelaavat vauhdikasta ja hyvää kiekoa. Harjoituskauden kohtaamisista he jättivät itsestään positiivisen vaikutuksen, JYPin ykkösluotsi Pekka Tirkkonen vastaavasti tähdentää.

Kotkapaidat ovat uusiutuneet viime kauden jäljiltä melkoisen runsaalla kädellä. Poissa ovat muun muassa Olavi Vauhkonen, Tony Sund, Joel Kiviranta, Tommi Tikka, Brody Sutter, William Rapuzzi, Jyri Niemi ja Sami Aittokallio. Tulijoista suuressa roolissa ovat eritoten Antti Erkinjuntti, Juho LiuksialaSteven Seigo, Turo Asplund ja Chris DeSousa.

– Meidän täytyy olla valmis pelaamaan omaa peliä, mutta samaan aikaan pyritään myös ottamaan Sportin vahvuudet pois. Harjoituskauden tappiot tuovat meille varmasti sopivasti ärsykettä otteluun, hurrikaanikäskijä niputtaa.

”Voittaminen kasvattaa aina joukkuetta”

JYP palasi takaisin voittojen tielle siis perjantaina, kun kotijäällä kellistyi viiden tappiollisen ottelun jälkeen Porin Ässät selvin 6-1-lukemin. Isäntien tahtipuikkoa mittelössä heiluttivat Jarkko Immonen (3+0) ja Jerry Turkulainen (2+2). Lauantain peli Vaasassa on hurrikaanimiehistölle kauden viides reissupeli, minkä jälkeisenä tavoitteena on metsästää tilille sesongin ensimmäinen voitto jyväskyläläiskaukalon ulkopuolelta.

– Voimme lähteä pelaamaan hyvällä ja terveellä itseluottamuksella. Meidän pitää pystyä olemaan jämäköitä ja napakoita kamppailupelaamisessa. Täytyy myös muistaa pelata tiiviisti ja fiksusti, aivan kuten pelattiin Ässiä vastaan, Pekka Tirkkonen terävöittää.

Pekka Tirkkonen (takarivissä oik.) miehistöineen tiedostaa Sportin vaarallisuuden (Kuva: Jiri Halttunen).

Jyväskyläläissikermä lähtee lauantain koitokseen allaan kauden ehjin 60-minuuttinen, sekä taatusti joukkuetta vapauttava kolmen pisteen voitto. Nämä lähtökohdat tekevät JYPin otteluun valmistautumisen varmasti aiempia reissupelejä rennomman.

– Voittaminen kasvattaa aina joukkuetta ja hyvä asia on myös se, että pääsemme pelaamaan vielä heti perään lauantaina. Tappiopeleistä huolimatta porukassa ei ole näkynyt tuskastumista, vaan ollaan koko ajan uskottu omaan tekemiseen. Ryhmässä on ollut hyvä huumori ja työmoraali joka päivä, JYP-luotsi selventää lopuksi.

Sport-JYP lauantaina 28. syyskuuta Vaasan Sähkö Areenalla poikkeuksellisesti vasta kello 18.30 alkaen.

  

Antti Hokkanen