Viikko käyntiin IFK:n vieraana – ”Odotettavissa intensiivinen peli”

Lätkäkausi jatkuu JYPin osalta kuluvalla viikolla kolmella mittelöllä, joista ensimmäisenä vuorossa on keskiviikkoinen vierasottelu Helsingin IFK:ta vastaan.

Odotettavissa on varmasti intensiivinen peli. IFK:lla on ohjelmassa kotiavaus, joten vastaan tulee taatusti aggressiivinen ja intensiivinen kotijoukkue. Olen varma, että saadaan kamppailla ja taistella kunnolla sarjapisteistä, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen linjaa ennen keskiviikon liigataistoa.

Helsingin IFK on pelannut tämän kauden Liigassa kaksi koitosta. Viime perjantaina Jarno Pikkaraisen suojatit kärsivät 0-3-vierastappion Lahden Pelicansille, kun taas lauantaina Kuopiossa käyty koitos KalPaa vastaan kirjattiin IFK:n voittoon 2-1-lukemin. Kotiavaus tuonee isäntien otteisiin taatusti yhden kirivaihteen lisää.

JYP pyrkii IFK:n edelle kenttätapahtumissa, aivan kuten Mikko Kalteva kuvassa Juha Jääskää vastaan (Kuva: Mikko Pylkkö / Liiga).

– Helsingin jäähalli on aina omanlaisensa paikka pelata. Yleisöä ja tunnelmaa taatusti löytyy. Meillä on hyvä paikka lähteä haastamaan IFK ja pelata itsellemme hyvä peli, Pekka Tirkkonen toteaa.

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut IFK on kokenut pelaajapuolella suuria muutoksia. Lähtijöiden joukossa olivat muun muassa joukkueen runkosarjan viisi parasta pistemiestä: Erik Thorell, Sakari Salminen, Juhani Tyrväinen, Tommi Santala, Joonas Rask, sekä kaksi tehokkainta puolustajaa: Teemu Eronen ja Ryan O’Connor. Tulijapuolella vastuunkantoa odotetaan Frans Tuohimaalta, Rony Ahoselta, Mikko Kousalta, Sebastian Dykilta, Otto Paajaselta, Jesse Saariselta, Jere Salliselta ja Teemu Turuselta.

”Tärkeää säilyttää työmoraali ja taistelutahto”

JYP avasi uuden liigakauden viime perjantaina voittoisasti, kun kotikaukalossa kellistyi Hämeenlinnan Pallokerho 3-2-lukemin. Hurrikaaniryhmittymän mittelöt jatkuivat lauantaina Tampereen Tapparan vieraana. Tiukka taisto päättyi lopulta kirvesrintojen 4-3-jatkoaikavoittoon.

– Kahdesta aiemmasta pelistä tälle viikolle tulee ottaa mukaan hyvä peleihin valmistautuminen. Olimme hyvin valmiita pelaamaan HPK:ta ja Tapparaa vastaan heti otteluiden alusta lähtien, hurrikaaniluotsi alleviivaa.

JYP-käskijä Pekka Tirkkosella saattaa hyvinkin olla aihetta muikeiluun IFK-pelin jälkeen (Kuva: Jiri Halttunen).

– Tärkeää on myös säilyttää hyvä työmoraali ja taistelutahto. Ne ovat molemmat niitä asioita, joista meidän pelaaminen muodostuu, Pekka Tirkkonen muistuttaa.

Liigakauden kaksi ensimmäistä ottelua JYP luisteli kaukaloon tismalleen samalla sapluunalla. IFK:ta vastaan pelaava kokoonpano ratkeaa lopullisesti vasta pelipäivän aamuna, mutta näillä näkymin suuria muutoksia ei pelaavaan rosteriin liene odotettavissa.

IFK-JYP keskiviikkona 18. syyskuuta Helsingin jäähallissa alkaen kello 18.30.

  

Antti Hokkanen