Jukureiden vieraaksi liigaviikon kärkeen – ”Mikään ei tule itsestään”

JYPin liigataival saa jatkoa keskiviikkona Mikkelissä, jossa luistelee vastaan sarjataulukossa kolmen pisteen päässä vaaniva Jukurit. Kiekkoniput kohtasivat edellisen kerran toisensa kaksi viikkoa sitten, jolloin hurrikaanipaidat veivät pidemmän korren.

– Mikkelissä nähtiin pari viikkoa sitten tiukka kamppailupeli ja tälläkin kertaa odotettavissa on samantyylinen ottelu, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen ennakoi.

Joukkueiden kauden ensimmäinen koitos pelattiin lokakuun alkupuolella, jolloin JYP siis oli etevämpi voittolaukauskilpailun päätteeksi 4-3-lukemin. Hurrikaanimaaleista ottelussa vastasivat Jerry Turkulainen (2), Alex Lindroos ja Julius Nättinen.

– Viime kohtaamisessa meillä oli vaikeita hetkiä ja jouduttiin välillä puolustuskannalle, kun Jukurit ajoi kovaa maalille, hurrikaaniluotsi myöntää.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan samalla tavalla kuin lauantaina KalPaa vastaan. Täytyy kyetä taklaamaan ja oman pään karvausten jälkeen on päästävä nopeisiin hyökkäyksiin, Pekka Tirkkonen toteaa.

Jerry Turkulainen (32), Jarkko Immonen (26) ja Julius Nättinen (oik.) olivat JYPin edellisen Jukurit-voiton takuumiehiä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP hyökkää uuteen viikkoon allaan voitto KalPasta (5-0) ja tappio SaiPalle (1-2) viime viikon jäljiltä. Sarjataulukossa neljättä sijaa miehittävä jyväskyläläissikermä saa hurrikaanivalmennukselta kiitosta viime viikon hyvästä taistelusta ja uhrautumisesta.

– Molemmat ottelut olivat luonteeltaan tasaisia ja pienten marginaalien pelejä. KalPaa vastaan saatiin alivoimapelaamistamme kuntoon, mikä oli tärkeä asia. Onnistuttiin myös puolustamaan tiiviisti ja hyökkäämään hyvin.

Vääntöä tilasta ja ajasta

Kahdeksannella sijalla häärivä Jukurit on pelannut lokakuussa mollivoittoisissa merkeissä. Seitsemästä pelaamastaan ottelusta mikkeliläismiehistö on voittanut ainoastaan kaksi kamppailua (Sport, TPS). JYP-otteluun Jukurit lähtee taskussaan voitto juuri Sportista (6-1), sekä Hämeenlinnan Pallokerholle kärsitty 3-4-tappio.

– Vastassa on nälkäinen, suoraviivainen ja hyvin liikkuva kotijoukkue. Vääntö tilasta ja ajasta tulee olemaan kovaa. Pisteet eivät taatusti irtoa helpolla.

Joukkueiden kauden avauskamppailu oli ajoittain kiihkeää vääntöä (Kuva: Liiga).

JYPin ja Jukureiden kohtaamiset ovat viime vuosina olleet tasaisia maalin pelejä, jollainen oli myös pari viikkoa sitten nähty Mikkelin mittelö. Keskiviikon väännöstä onkin tätä taustaa vasten jälleen lupa odottaa hyvin tasaväkistä kamppailua.

– Se täytyy muistaa, että mikään ei tule itsestään. Voittavat otteet täytyy jälleen kaivaa esiin ja olla valmis hyvään suoritukseen. Lauantain peli on historiaa ja nyt edessä on taas uusi 60-minuuttinen. Meidän täytyy olla valmiita tekemään enemmän töitä kuin vastustaja.

Jukurit-JYP keskiviikkona 23. lokakuuta Mikkelin Ikioma Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen