JYP mittaa Pelicansin vireen – ”Kaikki irti mitä koneesta löytyy”

Kahden ottelun liigaviikkoa pelaava JYP jatkaa pelejään perjantaina, kun kotikaukaloon vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Joukkueet majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla pisteen päässä toisistaan, mikä lataa kamppailulle mielenkiintoiset lähtökohdat.

Siinä mielessä hyvä tilanne, että nyt ei tarvitse säästellä mitään. Lauantaina ei pelata, joten voidaan laskea kaikki irti mitä koneesta löytyy, JYPin pääkäskijä Pekka Tirkkonen painottaa Pelicans-mittelön tiimoilta.

JYP polkaisi kuluvan kiekkoviikon käyntiin tiistain reissupelillä, kun Mikkelin Jukurit taipui voittolaukauskilpailun jälkeen 4-3-lukemin. Hurrikaanimaalit tilastoitiin Jerry Turkulaiselle (2), Alex Lindroosille ja Julius Nättiselle.

– Mikkelissä tultiin takaa ohi aina voittoon asti. Löydettiin keinot voittaa, mikä oli meidän kannalta varmasti se tärkein asia. Pelicansia vastaan pitää kuitenkin pystyä pelaamaan vahvemmin. Jalat on saatava hyvin liikkeelle ja reagointipelaamista terävämmäksi, Pekka Tirkkonen linjaa.

– Pyritään reagoimaan viisikkona ja pelaamaan tiivistä viisikkopeliä. Otetaan vastustajalta paremmin tila ja aika pois, hurrikaanikoutsi lisää.

Miska Siikonen kohtaa perjantaina ex-seuransa LähiTapiola Areenalla (Kuva: Jiri Halttunen).

Jyväskyläläissikermä on pelannut tähän mennessä neljä kotimittelöä, joista isäntien voittoon on päättynyt kolme taistoa (Ilves, Ässät, HPK). Perjantain kamppailuun lisämielenkiintoa tuo ottelukohtaisella sopimuksella hurrikaanirivistöön liittynyt Julius Honka. JYP-kasvatti pelaa liigauransa ensimmäisen ottelun perjantaina.

– Odotamme Juliukselta omaa, hyvän tason peruspelaamista. Hyvää luistelua ja hyvää kiekolla pelaamista. Haluamme hänen pelaavan yksinkertaista ja hyvää peliä. Totta kai kyseessä on maajoukkuetason pelaaja, mutta ei häneltä odoteta taikatemppuja, JYP-käskijä listaa.

”Vahva ja voimakas porukka”

Pelicans saapuu Jyväskylään allaan Lahdessa keskiviikkona käyty CHL-kamppailu, jossa valkovenäläisseura Yunost Minsk oli vahvempi 2-4 (1-1, 0-2, 1-1) –lukemin. Pussinokat ovat pelanneet tällä kaudella kolme vieraspeliä (HIFK, SaiPa, Jukurit), jotka kaikki on kirjattu Ville Niemisen suojattien voittoon.

– Pelicans on vahva ja voimakas porukka. He kamppailevat kovaa ja pelaavat suoraviivaista peliä, JYP-luotsi luonnehtii perjantain vastustajaa.

JYP pyrkii jatkamaan perjantaina viime aikojen riemukkaita otteitaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Viime kauden jäljiltä Pelicansin riveistä poistuivat muun muassa joukkueen sisäisen pistepörssin top 10-listalla olleet Oliwer KaskiJesse SaarinenHynek ZohornaMikko Kousa ja Miska Siikonen. Tulijapuolella suurta vastuuta saavat János HáriPavel Vorobei, Topi Jaakola ja Jonatan Tanus. Täksi kaudeksi uusiutui myös lahtelaisjoukkueen maalivahtiosasto, kun Juho Olkinuora ja Jakub Škarek vaihtuivat Tomi Karhuseen ja Atte Tolvaseen.

– Hári on ollut alkukaudesta vahva sentteri Juhamatti Aaltosen tutkaparina. Pelicansista löytyy myös nuoria, eteenpäin pyrkiviä ja näytönhaluisia pelaajia, joiden ura on nosteessa. Siinäkin mielessä vastaan asettuu varmasti vahvahenkinen ja luisteluvoimainen vastustaja, Pekka Tirkkonen toteaa lopuksi.

JYP-Pelicans perjantaina 11. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!