Keskikastin kamppailu Mikkelissä – ”Täytyy olla valmis kovaan työntekoon”

Liigamiekkailut jatkuvat JYPin osalta tiistaina vierasjäällä, kun vastaan asettuu sarjataulukossa pykälää korkeammalla majaileva Mikkelin Jukurit. Kiekkonippujen sesongin avauskohtaamisesta on ennakkoon lupa povata tasaista näytelmää.

Kuudetta sijaa miehittävä Jukurit on pelannut tähän mennessä yhdeksän sarjakoitosta, joista puseroon on tarttunut neljä voittoa (TPS, HPK, Sport, KooKoo). Mikkeliläismiehistö pelasi viime viikolla kaksi ottelua kellistäen juuri TPS:n 2-1-lukemin, mutta vastaavasti häviten viikon päätteeksi Tampereen Tapparalle maalein 2-5.

– Jukurit on työteliäs, uhrautuva ja sitoutunut ryhmä. He pelaavat hyvin joukkueena ja siihen meidän pitää pystyä vastaamaan omalla joukkuepelillä, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen tähdentää.

Jerry Turkulainen (toinen vas.) joukkuetovereineen pyrkii luistelemaan Jukureilta karkuun (Kuva: Jiri Halttunen).

Jukureiden liiganippu ei ole viime sesonkiin nähden kokenut kovinkaan mullistavia muutoksia. Turo Asplundin ja Markku Flinckin lähtöjä voitaneen pitää suurimpina menetyksinä. Tulijapuolella mielenkiintoisimmat nimet lienevät ainakin Jakub Galvas, Fredric Weigel, Aleksandr Jakovenko ja Kristian Tanus.

”Reagointiin ja kamppailupelaamiseen parannusta”

Neljästä edellisestä pelistään kolmesta voittajana poistunut JYP kiekkoili viime viikolla kaksi koitosta. HPK oli vielä kotijäällään etevämpi 2-1-lukemin, mutta viime lauantaina Jyväskylässä vieraillut Tampereen Ilves joutui nöyrtymään hurrikaaninuttujen käsittelyssä maalein 4-6. Kotijoukkueen tahtipuikkoa ottelussa heilutti ensi kertaa JYP-nutussa pelannut – ja tehot 2+2 saalistanut – Petrus Palmu.

– Oli tärkeä saada viikon päätteeksi kotivoitto. Ilves-peli oli värikäs, jossa nähtiin tilanteita puolin ja toisin. Olimme tehokkaita, mutta reagointiin ja kamppailupelaamiseen pitää saada tiistaina parannusta, hurrikaanikäskijä linjaa.

Petrus Palmun edesottamuksia seurattaneen mielenkiinnolla myös Mikkelin tiistai-illassa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP on pelannut tämän kauden Liigassa nyt kuusi reissukoitosta, joista tilastoihin on kirjattu ainoastaan yksi voitto (Sport). Sanomattakin on selvää, että tiistaina tähän tilastoon lähdetään hakemaan positiivista muutosta.

– Edessä on varmasti kova ja tasainen kamppailu. Pitää pystyä pelaamaan omaa peliä ja puolustaa hyvin. Täytyy olla myös kärsivällinen ja valmis kovaan työntekoon.

Jukurit-JYP tiistaina 8. lokakuuta Mikkelin Ikioma Areenalla alkaen kello 18.30.

  

Antti Hokkanen