Perjantai-illan huumaa kotikaukalossa- ”IFK on sytyttävä vastus” 

Kolmen koitoksen kiekkoviikko jatkuu JYPin osalta perjantaina, kun kotijäällä luistelee vastaan Helsingin IFK. Perinteisesti niin pelaajat kuin katsojatkin sytyttävä helsinkiläismiehistö taannee sen, ettei LähiTapiola Areenan illasta tule tunnelmaa puuttumaan. 

IFK on sytyttävä vastus. Tunnelmaa ja kiihkeää peliä on taatusti luvassa, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen hehkuttaa viikon ainoan kotimittelön kynnyksellä.

JYP starttasi kuluvaan viikkoon voitokkaasti, kun Mikkelissä keskiviikkona käydyssä kamppailussa kellistyi Jukurit maalein 5-2. Hurrikaanipoppoo ratkaisi pelin itselleen viimeisen viisiminuuttisen aikana nähtyjen täysosumien (4 kpl) ansiosta.

– Vastustaja tulee varmasti satsaamaan pelin alkuun. Me saimme keskiviikon pelissä hyvän alun ja sitä meiltä vaaditaan myös perjantaina. Sitä kautta pyritään jatkamaan omaa tekemistä laadukkaasti täydet 60 minuuttia.

Helsingin IFK sytyttää perjantaina paitsi JYPin, niin taatusti myös kotiyleisön (Kuva: Jiri Halttunen).

– Täytyy myös yrittää pelata jäähyttömästi, eikä antaa IFK:lle mahdollisuuksia ylivoimaan. Vastustajan riveistä löytyy ratkaisuvoimaa.

IFK lähtee perjantain mittelöön allaan keskiviikkona Lappeenrannan SaiPalle kärsitty 4-6-vierastappio. Helsinkiläismaalit kirjattiin Jere Salliselle, Otto Paajaselle, Iikka Kangasniemelle ja Joonas Järviselle. Kuluvan kauden seitsemästä reissupelistään IFK on vienyt nimiinsä kolme ottelua.

– Vastaan tulee vahva joukkue, jolla on vahva materiaali. IFK on yksi tämän sarjan suosikeista. Heiltä löytyy neljä vahvaa kentällistä ja materiaalia vielä senkin päälle, Pekka Tirkkonen tunnustaa.

Pelaajat haluavat antaa hänelle ansaitsemansa läksiäisen”

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen pelattiin 18. syyskuuta Helsingissä, jolloin IFK oli parempi 4-2-lukemin. Petopaitojen maalintekijöinä kunnostautuivat Jere Sallinen (2), Thomas Nykopp ja Otto Paajanen. Hurrikaaniosumat olivat vastaavasti Jarkko Immosen ja Jani Tuppuraisen käsialaa.

– IFK pelaa tiivistä viisikkopeliä ja viisikkojääkiekkoa. He pystyvät pelaamaan hyvin kiekolla, mutta taitavat samaan aikaan myös fyysisen pelin. Monipuolinen joukkue, hurrikaanikäskijä taustoittaa.

Julius Honka on pelannut tähän mennessä neljä liigavääntöä tehoin 1+2 ja noussut joukkueensa toiseksi eniten peliaikaa saaneeksi kiekkoilijaksi (Kuva: Jiri Halttunen).

Perjantain peli on yksi liigataisto muiden joukossa, mutta samalla se on ennen kaikkea kokeneen JYP-huoltajan, Kari Virpiön, jäähyväisottelu ennen ansaituille eläkepäiville siirtymistä.

– Joukkue haluaa pitää otteluun valmistautumisessa mielessään myös sen, että kyseessä on ”Virpan” viimeinen peli. Pelaajat haluavat antaa hänelle ansaitsemansa läksiäisen myös tuloksen muodossa, Pekka Tirkkonen toteaa.

– Ensimmäiset omat muistoni ”Virpasta” ovat 1980-luvun alusta, jolloin hän oli JYPissä huoltajana ja itse aloittelin pelaamaan Savonlinnan Pallokerhossa I-divisioonaa. Tehtiin myös muutama reissu yhdessä maajoukkueen mukana. Oli hienoa, että sain tehdä vielä muutaman kuukauden ajan töitä yhdessä hänen kanssaan, JYP-luotsi mainitsee lopuksi.

JYP-IFK perjantaina 25. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon ja toivottamaan Kari Virpiölle ansaittuja eläkepäiviä!

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!