Vieraita Tampereelta – ”Ilves on hyökkäysvoimainen joukkue”

JYP päättää kahden liigamittelön kiekkoviikkonsa lauantaina, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Tampereen Ilves. Kuluvalla viikolla valmentajaa vaihtanut tamperelaisryhmä on kahdessa aiemmassa pelissään osoittanut piristymisen merkkejä, joten luvassa on hyvin mielenkiintoinen vääntö sarjapisteistä.

– Ilves on nuorekas ja todella hyökkäysvoimainen joukkue. Meidän täytyy pystyä pelaamaan hyvin heti ottelun alusta saakka. Pitää kyetä olemaan aggressiivinen ja aktiivinen, jotta päästään pelin herraksi, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen toteaa ottelun kynnyksellä.

Liigassa seitsemättä sijaa miehittävä JYP käynnisti pelit keskiviikkona vieraskaukalossa, jossa vastassa ollut Hämeenlinnan Pallokerho oli vahvempi 2-1-lukemin. Hurrikaanimiehistön ainokaisesta vastasi Mikko Mäenpää. Lauantain kamppailuun JYP on saanut valmistautua rauhassa.

– Torstai oli palauttava päivä, jolloin pidettiin lyhyt jäätreeni. Perjantaina otettiin terävämpi peliin valmistava harjoitus, jossa käytiin läpi myös viisikkotreeniä, hurrikaanikoutsi taustoittaa joukkueen kahden edellispäivän ohjelmaa.

Mikko Mäenpää (oik.) on toistaiseksi vastannut JYPin kuluvan viikon ainoasta täysosumasta (Kuva: Jiri Halttunen).

Jyväskyläläisittäin lauantaina katseet kiinnittyvät suurelta osin Petrus Palmuun, joka liittyi JYP-vahvuuteen torstaina. Joensuulaislähtöisen kiekkoilijan pelaaminen Ilves-väännössä oli vielä perjantaina hieman epävarmaa, mutta näillä näkymin mies nähtäneen kokoonpanossa viikon päätteeksi.

– Petrus on nälkäinen ja eteenpäin pyrkivä pelaaja. Hän on ominaisuuksiltaan monipuolinen ja pystyy pelaamaan monessa pelitilanteessa eri roolissa. Hyvätasoinen ja monikäyttöinen kiekkoilija, Pekka Tirkkonen luonnehtii tuoretta vahvistusta.

”Pitää olla valmis hyvään suoritukseen”

Suurin odotuksin kauteen lähtenyt Ilves starttasi liigasesonkiin viiden perättäisen tappiopelin myötä, minkä seurauksena tamperelaisjoukkuetta kaudesta 2016-2017 saakka luotsannut Karri Kivi sai väistyä. Vetovastuun otti Jouko Myrrä, joka toimii Ilveksen liigamiehistön valmennusryhmässä neljättä kauttaan.

– Valmentajavaihdos ei välttämättä isossa kuvassa muuta joukkueiden pelaamista, mutta tietysti joskus peruspeliin ja taktiseen pelaamiseen voi tulla joitain muutoksia, JYP-käskijä sanoo.

JYP-käskijä Pekka Tirkkonen miehistöineen hakee viikolle voitokasta päätöstä (Kuva: Jiri Halttunen).

Ilveksen pelaajarunko on pysynyt viime kauden jäljiltä lähes ennallaan. Uusina niminä joukkueeseen ovat liittyneet muun muassa Robert Leino, Lassi Thomson, Matias Maccelli, Jasse Ikonen, Kalle Maalahti, Aleksi Elorinne ja Ville Kolppanen. Kuluvalla viikolla Ilves on voittanut molemmat pelaamansa ottelut, kun keskiviikkona kaatui Lahden Pelicans (7-2) ja perjantaina puolestaan Hämeenlinnan Pallokerho (5-2).

– Lauantain ottelu on molemmille joukkueille viikon viimeinen peli, johon kummatkin ovat varmasti valmistautuneet hyvin. Tahto ja halu ovat yleensä isossa roolissa. Se on vahvoilla, kumpi tahtoo ja haluaa voittaa, sekä pelata joukkueelle enemmän, Pekka Tirkkonen paaluttaa.

– Ilves on saanut voitoista varmasti positiivista henkeä ja lisää energiaa. Meidän pitää olla valmis hyvään suoritukseen, jotta saadaan kolme pistettä, Tirkkonen päättää.

JYP-Ilves lauantaina 5. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!