Viikon toinen vierasvoitto haussa – ”Täytyy kyetä pelaamaan tylysti ja vahvasti”

Lätkäviikko päättyy JYPin osalta lauantai-iltana Porissa, jossa luistelee vastaan sarjataulukossa viiden pisteen päässä vaaniva Ässät. Kolme edellistä kotimittelöään hävinnyt patalauma antaa hurrikaanipaidoille taatusti tiukan vastuksen Isomäen illassa.

Peräkkäiset kotitappiot HIFK:lle, SaiPalle ja KalPalle kokenut Ässät käynnisti kuluvan kiekkoviikkonsa perjantaina, kun vierasjäällä kaatui Lahden Pelicans selvin 6-2-lukemin. Porilaismaaleista vastasivat Jakob Stenqvist (2), Tylor Spink, Tyson Spink, Niklas Appelgren ja Peter Tiivola.

Vastassa on varmasti fyysinen Ässät, joka otti hyvän vierasvoiton Lahdesta. Maalinedustalla täytyy pystyä puolustamaan HIFK-ottelua paremmin, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen linjaa viikon toisen vierasväännön alla.

JYP pyrkii jälleen juhlimaan Ässien kustannuksella (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueiden sesongin ensimmäinen yhteenotto pelattiin Jyväskylässä syyskuun lopulla, jolloin JYP oli parempi 6-1-lukemin. Samanlaista repeämistä tuskin tällä kertaa nähdään, sillä kotijoukkueella on taatusti hampaankolossa juurikin edellisen kohtaamisen jäljiltä.

– Ässät on aggressiivinen ja suoraviivainen joukkue, joka pyrkii antamaan alusta saakka painetta. Meidän tulee kyetä pelaamaan jämäkkää kamppailupeliä ja tiivistä viisikkopeliä, hurrikaanivalmentaja painottaa.

”Porin lauantai-illassa on tunnelmaa”

JYP lähtee illan kamppailuun kahden liigataiston saattelemana. Keskiviikkona kellistyi Jukurit vieraskaukalossa maalein 5-2, kun puolestaan perjantaina HIFK oli jyväskyläläiskaukalossa etevämpi 1-4-vieraslukemin. Kolmen ottelun viikkorupeama olisikin maukasta päättää voittoon, varsinkin kun alla on tältä viikolta jo yksi kolmen pisteen reissuvoitto. Latauksesta se tuskin tulee ainakaan jäämään kiinni.

Mikko Salmio (vas.) ja Juha-Pekka Hytönen asettuvat jälleen toisiaan vastaan (Kuva: Jiri Halttunen).

– Porin lauantai-illassa on ihan varmasti tunnelmaa. Kotiyleisö antaa boostia Ässille ja meidän pitää myös pystyä käyttämään se hyväksi. Täytyy kyetä pelaamaan tylysti ja vahvasti, minkä kautta toivottavasti saadaan myös tulosta aikaiseksi, JYP-luotsi päättää.

Ässien alkukauden tehokkain pistenikkari on ollut Peter Tiivola, joka on saalistanut 15 ottelussa kasaan yhdeksän (5+4) tehopistettä. JYPin pisteahnein kiekkoilija on ollut puolestaan koko sarjan maalipörssiä johtava Julius Nättinen, jolle on kertynyt 14 ottelussa 16 (11+5) tehopistettä.

Ässät-JYP lauantaina 26. lokakuuta Porin Isomäki Areenalla alkaen kello 17.

 

Antti Hokkanen