Voitoille jatkoa Hämeenlinnassa? – ”Jalan ja kiekon pitää liikkua”

Kahden edellisen pelin jäljiltä voittajana kaukalosta poistunut JYP palaa tositoimiin keskiviikkona, kun vierasjäällä luistelee vastaan Hämeenlinnan Pallokerho. Kohtaaminen on joukkueille kuluvan sesongin toinen.

Vastassa on vauhdikas, hyvin luisteleva ja vahvasti hyökkäävä kotijoukkue. HPK on kiekollisesti hyvä ja tasapainoinen ryhmä, hurrikaanikäskijä Pekka Tirkkonen taustoittaa.

Kolmen pelin tappioputkessa keskiviikkoon starttaava HPK käynnisti kiekkoviikkonsa maanantaina, jolloin Rauman Lukko vei Hämeenlinnasta pisteet mukanaan 2-1-vierasvoiton myötä. Isäntien ainoasta osumasta vastasi Niclas Lucenius.

– Kotitappio taatusti tuo HPK:lle lisää sytykettä keskiviikolle. He tulevat varmasti vahvasti kimppuumme, johon meidän täytyy pystyä vastaamaan omalla viisaalla ja hyvällä pelillä, Pekka Tirkkonen alleviivaa.

Kiekkoniput kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran tällä kaudella sarja-avauksessa, jolloin JYP oli kotikaukalossaan etevämpi 3-2-lukemin. Hurrikaanimaalit kirjattiin tuolloin Miska Siikoselle, Mikko Kaltevalle ja Julius Nättiselle. Hämeenlinnalaisosumat olivat vastaavasti Paavo Tynin ja Elmeri Erosen käsialaa.

– Hämeenlinnassa meiltä vaaditaan hyvää ja valmista kiekollista peliä. Pitää pystyä puolustamaan hyvin ja sitä kautta kyetä hyökkäämään laadukkaasti. Jalan ja kiekon pitää liikkua nopeasti, jotta pystytään haastamaan HPK. Pelinopeuden pitää olla hyvä, JYP-luotsi korostaa.

Julius Nättinen on ollut alkukaudesta JYPin tehokkain pistemies (Kuva: Jiri Halttunen).

”Mitään ei tule ilmaiseksi”

JYP kiekkoili viime viikolla kolme koitosta, joista hurrikaanisikermän tilastoihin kirjattiin siis kaksi voittoa (Sport, Ässät). Nousujohteisesti päättynyt viikko toi mukanaan myös kehityskohtia, jotka toivat tyytyväisyyttä hurrikaanivalmennukselle.

– Saatiin erikoistilannepelaamista kuosiin ja se alkoi toimia paremmin. Se toivottavasti siirtyy mukanamme myös tähän viikkoon. Totta kai myös voiton kokemukset täytyy ottaa esiin. Vaasassa noustiin takaa-ajoasemasta voittoon, joka oli henkisellä puolella varmasti tärkeä asia joukkueelle.

– Mitään ei tietenkään tule ilmaiseksi, vaan kaikki pitää ansaita ja tehdä töitä sen eteen. Meillä on kuitenkin kokemus ja tunne siitä, että pystymme haastamaan ja kamppailemaan kaikkien joukkueiden kanssa tässä sarjassa.

Sarjassa 11. sijalla keikkuvan HPK:n alkukauden tehokkaimmat pistenikkarit ovat olleet Valtteri Puustinen (7 ottelua, 2+5) ja Cody Kunyk (7 ottelua, 1+6). Seitsemättä sijaa miehittävän JYPin pisteahnein kiekkoilija tähän mennessä on ollut puolestaan Julius Nättinen tehoin 4+4.

HPK-JYP keskiviikkona 2. lokakuuta Hämeenlinnan Pohjantähti Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen