A-Nuorten viikkoraportti

Porin turnaus avattiin perjantai-iltana sarjan kärkijoukkue Jokereita vastaan. Pelin alku oltiin puolustuskannalla, mutta maali saatiin pidettyä puhtaana. Ensimmäisen erän jälkimäiselle kymmenminuuttiselle päästiin hyvin peliin mukaan. Toiseen erään lähdettiin 0-0 lukemista ja koko erän ajan luotiin maalipaikkoja tasakentällisin sekä ylivoimalla. Erän lopussa Santeri Venäläinen sivalsi kiekon reppuun viivalaukauksellaan. Hyvän hyökkäyspelaamisen lisäksi toisessa erässä saatiin oppia puolustuspelaamisen tarkkuudesta laadukasta vastustajaa vastaan. Jokerit rokotti erässä kolmesti pienistä uinahduksista. Kolmanteen erään saatiin takaa-ajoa viriteltyä, mutta maalinteko ei onnistunut ja loppulukemiksi sinetöityi 1-4 tyhjään maaliin.

Lauantaina kohdattiin lähes tasapisteissä oleva K-Espoo. Pelin alku oli erinomainen ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin 3-0 johtolukemissa. Johtoa lisättiin toisessa erässä 4-0 ja hetkeä myöhemmin vielä 5-1. K-Espoo onnistui kuitenkin vielä kolmesti erän aikana ja toiselle tauolle lukemissa 5-4. Toisen erän heikko puolustuspelaaminen johtui keskittymisestä vääriin asioihin ja jopa identiteettiasioiden huonosta toteuttamisesta. Kolmannessa erässä pelaamisen tasoa nostettiin hetkellisesti ja johtoa lisättiin 6-4. Kuitenkin ottelun loppupuolella espoolaiset onnistuivat tasoittamaan ja lopulta veivät voiton voittolaukauksilla 6-7.

Sunnuntaiaamuna pelattiin aikainen peli alemmas sijoittuvaa Sporttia vastaan. Hyökkäyspeli luonnistui jälleen näyttävästi ja kiekko upotettiin neljästi vaasalaisten verkkoon. Puolustuspelaamiseen jäi vieläkin parannettavaa, kun Sport onnistui maalinteossa kahdesti ja loi lisäksi tukun hyviä paikkoja. Lauantain taistosta oppineena pelaamista parannettiin seuraaviin eriin ja maalinteossa onnistuttiin vielä kolmesti. Kolmannessa erässä vastustaja kavensi loppulukemiksi 7-3. Sunnuntain pelaaja Samuel Valkeejärvi tehoin 1+3. Erityismaininnan ansaitsee myös turnauksen joka pelissä maalin tehnyt Santeri Venäläinen.

Tulevalla viikolla pelataan kaksi kotipeliä lähes tasapisteissä olevaa SaiPaa vastaan perjantaina ja lauantaina vastaan asettuu sarjataulukossa alempana majaileva TuTo. Tavoitteena kaksi voittoa.