Hyökkäys vastaan puolustus – ”Kumpikaan ei halua hävitä”

JYP avaa uuden liigaviikon todellisella herkkupalalla, kun tiistaikierroksen kärkiväännössä asettuu vastaan Oulun Kärpät. Vieraskaukalossa pelattavassa kamppailussa kohtaavat sarjan tämän hetken kaksi todellista kärkinippua.

Luvassa on kahden hyvässä vireessä olevan joukkueen kohtaaminen. Me pääsemme oikeasti mittaamaan tasomme yhtä tämän sarjan mestarisuosikkia vastaan. Päivän vire ja kunto tulevat varmasti olemaan isossa arvossa, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen paaluttaa.

Lähtökohdat tiistain mittelöön ovat kaikilta osin äärimmäisen herkulliset. Kärpät hyökkää kotijäälleen kymmenen pelin voittoputkessa (viime viikolla kaatui Lukko ja Ässät), kun JYP taasen reissaa Ouluun taskussaan seitsemän perättäistä voittoa (viime viikolta alla voitot Ilveksestä ja SaiPasta). Tiistain yhteenoton tärkeyttä kuvaa se, että JYP matkasi pelipaikkakunnalle jo maanantaina.

– Tarkoitus on saada irti kaikki hyöty pelipäivästä. Haluamme tehdä kaikkemme, että olisimme valmiita kiekon tippuessa jäähän. Me emme yleensä tee tällaisia yön yli reissuja, joten tällä kertaa joukkuekin saa olla hieman enemmän yhdessä.

JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara (oik). iski joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tehot 1+1 (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen pelattiin syyskuussa Jyväskylässä. JYP oli tuolloin hyvin lähellä voittoa, mutta Kärpät onnistui viemään pelin jatkoajalle varsinaisen peliajan päätöshetkien maalilla. Voitto kirjattiin lopulta oululaisryhmittymälle jatkoajan päätteeksi 4-3-lukemin.

– Kärpät olivat jo Jyväskylässä kärsivällisiä ja tehokkaita. Heidän pelissään oli tasapaino ja paketti oli laadultaan kova. Kärpät laittaa meidät hyvään haasteeseen.

”Kärpät osaa rokottaa virheistä”

Mikko Mannerin suojatit antavat Pekka Tirkkosen miehistölle tähän saumaan siis oivallisen haasteen. Kärpät ovat hävinneet kauden kymmenestä kotipelistään ainoastaan yhden taiston ja koko liigakauden 22:ssa pelatussa väännössä oululaisjoukkue on jäänyt ainoastaan kertaalleen täysin pisteittä.

Kärpät on pelannut tähän mennessä kymmenen (10) kotipeliä, joista se on hävinnyt vain yhden pelin ja koko kauden 22:ta ottelusta joukkue on jäänyt pisteittä vain yhdessä kamppailussa.

– Asioita voi aina miettiä ja kaivaa monelta kantilta. Molemmilla on alla pitkät voittoputket ja kumpikaan ei varmasti halua hävitä. Henkinen tärkeys ja yksilön motivoinnin onnistuminen tulevat nousemaan tärkeään rooliin valmistautumisessa, hurrikaaniluotsi toteaa.

Kärppien liigajuna puksuttaa tuttuun tyyliinsä sarjan piikkipaikalla (Kuva: Jiri Halttunen).

Tiistaitrilleri pitää sisällään monia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kummallakin joukkueella on kolme pelaajaa koko Liigan kymmenen parhaan pistemiehen joukossa, molemmat osapuolet ovat 20 viime ottelun otannalla sarjan kärkiporukoita ja kumpaisenkin ryhmittymän viimeisin tappio on tullut samalle joukkueelle (Helsingin IFK). Tähän kun lisätään vielä tilastofaktana se, että JYP on sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue (82 tehtyä) ja Kärpät vastaavasti vähiten takaiskuja (30 päästettyä) päästänyt kiekkonippu, ovat kaikki ainekset valmiit keitettäväksi.

– Tilanteet pitää pystyä pelaamaan kärsivällisesti, eikä maalipaikkoja välttämättä tule jokaisessa vaihdossa. Täytyy pystyä puolustamaan hyvin ja olemaan huolellinen kiekon kanssa, sillä Kärpät osaa rokottaa virheistä.

Kärpät-JYP tiistaina 26. marraskuuta Oulun Energia Areenalla alkaen kello 18.30.

  

Antti Hokkanen