Ilveksen vieraaksi Hakametsään – ”Luvassa on tunnelmallinen ja hieno kiekkoilta!”

Liigassa kolmannella sijalla majaileva JYP jatkaa kärkikamppailuiden tahkoamista myös tällä viikolla, kun keskiviikkona vieraskaukalossa luistelee vastaan sarjapykälää alempana keikkuva Tampereen Ilves.

Luvassa on taatusti tunnelmallinen ja hieno kiekkoilta! Päästään pelaamaan legendaariseen Hakametsään, jossa Ilveksen hyvät otteet ovat varmasti antaneet myös kotiyleisölle tsemppiä ja uskoa, JYPin vastuuvalmentaja Pekka Tirkkonen hehkuttaa viikon avausväännön alla.

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen nähtiin Jyväskylässä lokakuun alkupuolella, jolloin JYP oli parempi maalijuhlissa 6-4-lukemin. Hurrikaaninuttujen tehopelaajana hääri Petrus Palmu (2+2), kun vastaavasti tupsukorvista kahden pisteen (1+1) iltaa tuolloin viettivät Kalle Maalahti, Matias Maccelli ja Eemeli Suomi.

– Se oli molemmin puolin sellainen rallattelupeli. Molemmat joukkueet ovat sen jälkeen voittaneet pelejä ja laskeneet vähän maaleja omiin. Varmaksi ei tietenkään voi mitään sanoa, mutta nyt tuskin nähdään yhtä maalirikasta kamppailua, JYP-luotsi uskoo.

Jouko Myrrä (oik.) on saanut Ilveksen hyvään lentoon (Kuva: Aarno Vuorinen / Liiga).

Jouko Myrrä hyppäsi Ilves-laivan komentajaksi syys-lokakuun taitteessa, minkä jälkeen Ilves on ollut yksi sarjan kovakuntoisimpia joukkueita. Myrrän alaisuudessa Ilves on pelannut 14 ottelua, joista voittoon on päättynyt peräti 11 mittelöä. Keskiviikon kamppailuun tamperelaisryhmä lähtee seitsemän ottelun voittoputkessa.

– Ilves on luisteleva, nuorekas ja energinen joukkue. Vastaan tulee kovakuntoinen ja hyökkäysvoimainen joukkue, joka on saanut myös puolustuspelinsäkin kuosiin, Pekka Tirkkonen linjaa.

– Vastustajalla on itseluottamus korkealla ja joukkueessa hyvä henki, joten edessä on varmasti tiukka ja kovavauhtinen vääntö, Tirkkonen lisää.

”Autetaan toisiamme ja paiskitaan kovasti hommia”

Jos on Ilves ollut viime viikkoina vahvassa tikissä, niin sitä on ollut myös JYP. Hurrikaaniluotsi Pekka Tirkkonen on saanut miehistönsä pelaamaan haluamallaan tavalla, mikä on konkretisoitunut kaukalossa ennen kaikkea voittavina otteina. Viimeisen 14 ottelun kuntopuntaria tarkasteltaessa JYP löytyy kolmannelta sijalta heti Ilveksen jälkeen. Viikon ensimmäiseen otteluunsa jyväskyläläisryhmittymä lähtee taskussaan viisi perättäistä voittoa.

– Olemme olleet paikoissa tehokkaita ja onnistuneet maalipaikoissa hyvin. Hyvän viisikkopelaamisen ja tasapainoisten peliesitysten kautta olemme olleet myös kärsivällisiä. Olemme selvinneet vaikeista hetkistä ja toisessa päässä maalintekotehokkuus on ollut hyvällä tasolla.

JYP-puolustaja Mikko Kalteva kuuluu joukkueensa plus-miinus -tilaston kärkinimiin. Ilves-ottelussa oman pään pelaamisen täytyy myös olla kuosissa. (Kuva: Teemu Parta / Liiga).

Keskiviikkona vastakkain asettuvat liigassa eniten maaleja tehneet joukkueet (1. JYP, 76 tehtyä maalia, 3. Ilves, 70). Ilveksen maaliero seitsemässä edellisessä ottelussa on 27 tehtyä ja kahdeksan päästettyä, kun taas JYPin vastaava tilasto viidestä aiemmasta pelistä on 27 tehtyä ja kuusi päästettyä osumaa.

– Isoin asia on se, että joukkue on sitoutunut yhteiseen juttuun. Halutaan tehdä kentällä töitä toistemme eteen ja laitetaan kroppaa likoon joukkueen puolesta. Autetaan toisiamme ja paiskitaan kovasti hommia, hurrikaanikäskijä valottaa lopuksi viime kuukausien menestysreseptiä.

Ilves-JYP keskiviikkona 20. marraskuuta Tampereen Hakametsän jäähallissa alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen