Järvi-Suomen derby, osa 3 – ”Vastassa on tavallaan uusi joukkue”

Liigamittelöt jatkuvat JYPin osalta marraskuun viimeisenä viikonloppuna kahdella ottelulla, kun back-to-back –peleissä asettuu vastaan paikallisvastustaja KalPa. Perjantaina joukkueet kohtaavat toisensa Kuopiossa.

KalPa on viime päivinä ottanut muutamia arvokkaita voittoja, joten vastaan tulee varmasti energinen ja itseluottamusta ylöspäin saanut joukkue, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen linjaa perjantaiväännön kynnyksellä.

JYP-puolustaja Anttoni Honka on kirjauttanut sesongin kahdessa KalPa-väännössä tililleen kaksi syöttömerkintää (Kuva: Teemu Parta / Liiga).

Tuleva taisto on joukkueille tämän kauden kolmas kohtaaminen. Syyskuussa Kuopiossa käyty kamppailu kirjattiin KalPalle 5-2-lukemin, kun taas lokakuussa JYP oli kotijäällään etevämpi maalein 5-0.

– KalPa oli kotijäällään vauhdikas ottelussa, jossa pienet asiat ratkaisivat pelin heille. Me olimme kriittisillä alueilla huolimattomia kiekon kanssa, minkä seurauksena vastustaja pääsi iskemään. Jyväskylässä pelattiin taasen hyvä peli, mutta se voitto ei enää auta meitä. KalPa on viime aikoina saanut juonta otteisiinsa ja sen vuoksi vastassa on tavallaan ihan uusi joukkue.

”Taisteluparejakin varmasti nähdään”

KalPa lähtee tulevaan peliin allaan 2-1-vierasvoitto Hämeenlinnan Pallokerhosta. Savolaismaaleista tiistain kierroksella vastasivat Janne Keränen ja Juuso Könönen. Seitsemästä edellisestä kotipuhteestaan KalPa on selviytynyt voittajana ainoastaan kertaalleen.

– KalPa on aina vauhdikas ja hyvin luisteleva joukkue. Meidän täytyy pystyä puolustamaan tehokkaasti ja olemaan tiivis jokaisella kenttäalueella. Omalla alueella pitää puolustaa hyvin, eikä hyökkäysalueella saa ylipelata. Keskialue täytyy myös kyetä pelaamaan tiiviisti, ettei kalpalaiset pääse kävelemään suoraan maalipaikoille, hurrikaanikäskijä alleviivaa.

KalPa-hyökkääjä Aleksi Klemetti on rokottanut tällä kaudella JYPiä kahdella (1+1) tehopisteellä (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

JYPin kiekkoviikko käynnistyi niin ikään tiistaina, kun Kärpät oli Oulussa parempi 3-1-lukemin. Kärkikamppailun ainoasta jyväskyläläismaalista vastasi Samuli Ratinen. Hurrikaaninuttujen esitykset vierasjäällä ovat kuitenkin parantuneet kauden edetessä ja seitsemästä edellisestä reissumatsistaan JYP onkin vienyt nimiinsä viisi taistoa.

– Back-to-back –pelit ovat tähän marras-joulukuun arkeen piristäviä tapahtumia. Kaksi kertaa kohdataan sama joukkue ja varsinkin kun kyseessä on paikallisvastustaja, niin tunnetta peleissä tulee varmasti myös olemaan. Saadaan ilmoille pientä playoff-henkeä ja taisteluparejakin kaukalossa varmasti nähdään, JYPin ykköskoutsi Pekka Tirkkonen toteaa lopuksi.

KalPa-JYP perjantaina 29. marraskuuta Kuopion Olvi Areenalla alkaen kello 18.30.

  

Antti Hokkanen