JYP pyrkii lisäämään TPS:n tuskaa – ”Valmistautuminen korostuu, kun ottaa huomioon lähtökohdat”

JYP pelaa kuluvan viikon ensimmäisen liigavääntönsä perjantaina, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Turun Palloseura. Täysin vastakkaisista lähtökohdista otteluun starttaavien kiekkosikermien yhteenotosta on lupa povata mielenkiintoista kohtaamista.

Sarjanelosena keikkuva JYP voitti lokakuun yhdeksästä ottelustaan kuusi kamppailua, joista puolet tuli jyväskyläläiskaukalossa. Väkeviä kotiesityksiä koko alkukauden ajan esittänyt hurrikaanilauma saa taas laittaa tiskiin parastaan, jos se mielii jälleen päästä pisteille kotiyleisön edessä.

– Ilman muuta valmistautuminen korostuu, kun ottaa huomioon lähtökohdat. TPS:llä on ollut vaikeaa ja me vastaavasti ei olla tällä viikolla pelattu vielä laisinkaan, JYPin pääkäskijä Pekka Tirkkonen muistuttaa ennen perjantain peliä.

JYP-luotsi Pekka Tirkkonen (takarivissä, toinen vas.) korostaa valmistautumisen tärkeyttä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP hyökkää TPS-taistoon allaan vierasvoitot Ässistä (7-0) ja Jukureista (5-2), sekä viikko sitten kotihallissa Helsingin IFK:lle kärsitty 1-4-tappio.

– Viime viikon peleissä Ässiä ja Jukureita vastaan olimme kärsivällisiä. Mikkelissä oltiin kolmannessa erässä vielä tappioasemassa, mutta oltiin pelin päällä ja uskoimme nousevamme takaa ohi, JYP-hyökkääjä Petrus Palmu tiivistää.

– IFK:ta vastaan annettiin vähän helppoja maaleja, vaikkei se kokonaisuutena ehkä niin huono peli ollutkaan. Sisuunnuttiin tappiosta heti seuraavana päivänä ja nostettiin tasoa Porissa. Nyt on kuitenkin uusi viikko ja uusi peli, eikä edellisillä otteluilla ole enää merkitystä, hurrikaanilaituri lisää.

”TPS on hyökkäysvoimainen joukkue”

TPS:n kausi on tähän saakka ollut varsin vaiherikas, sekä synkkä. Muutoksia on nähty niin pelaaja-, kuin toimistopuolellakin, eikä peliesitykset kaukalossakaan ole olleet tasaisia. Sarjassa toiseksi viimeistä sijaa miehittävä perinteikäs turkulaisseura on saalistanut kauden kaikki neljä voittoaan vieraskaukalossa.

– Vastassa on epätoivoinen joukkue, jolla on ollut vaikea alku ja joka tarvitsee pisteitä. TPS pyrkii taatusti tekemään kaikkensa pisteiden eteen ja se meidän täytyy tunnistaa. Pitää olla valmis pelaamaan vahvaa peliä omalla tasolla, Pekka Tirkkonen linjaa.

– TPS on hyökkäysvoimainen joukkue ja sen vuoksi vaarallinen eritoten hyökkäyspäässä. Meidän täytyy pystyä puolustamaan hyvin ne tilanteet, jotka tulevat eteen. Viimeiset pelit ennen maaottelutaukoa ovat yleensä henkien pelejä. Se joukkue on varmasti vahvoilla, kumpi haluaa enemmän ja on valmis tekemään nöyremmin töitä voiton eteen, hurrikaanivalmentaja toteaa.

Petrus Palmu kohtaa perjantaina entisen seuransa (Kuva: Jiri Halttunen).

Kalle Kaskisen suojatit kiekkoilivat lokakuun aikana kaikkiaan 11 liigamittelöä, joista turkulaisryhmän nimiin kirjattiin ainoastaan yksi voitto (Sport). TPS:n alkukauden tehokkain pelimies on ollut ruotsalaispuolustaja Henrik Larsson tehoin 2+8.

– Mukava päästä pelaamaan entistä seuraa vastaan. TPS:n alkukausi on mennyt vähän heikosti ja he haluavat varmasti saada tappioputken poikki, turkulaisryhmittymässä kaksi edelliskautta kiekkoillut Petrus Palmu sanoo.

– Olemme treenanneet hyvin tämän viikon, minkä ansiosta perjantaina otteissa pitäisi olla energiaa. Lähdetään pelaamaan yksinkertaista peliä, eikä yritetä mitään taikatemppuja. Pelataan peruspeliä, eli kiekkoa syvälle ja puolustetaan tiiviisti. Sitä kautta saadaan varmasti myös paikkoja, hurrikaanikiekkoilija päättää.

JYP-TPS perjantaina 1. marraskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

   

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!