Takaisin sorvin ääreen – ”Lukko on vahvimpia haastajia mestarisuosikeille”

Jyväskylässä kiekkoillaan keskiviikkona liigakierroksen kärkikamppailu, kun sarjakolmosena seilaava JYP saa vastaansa pykälää alempana keikkuvan Rauman Lukon.

JYP starttaa otteluun kolmen pisteen etumatkalla – ja yhden pelin enemmän sotineena – Lukkoon nähden, mikä sekin tuo osaltaan lisämaustetta keskiviikon kohtaamiselle. Maaottelutauolle hurrikaanipaidat lähtivät voittoisissa merkeissä, kun TPS kaatui Jyväskylässä 6-3 ja KooKoo vastaavasti vierasjäällä 4-0-lukemin.

– Voitot ovat tietysti nostattaneet joukkueen ilmapiiriä entisestään. Viime viikko oli meidän osalta hieman repaleinen, kun osa pelaajista oli maajoukkueen mukana ja osa muuten poissa. Tauon aikana tehtiin perusjuttuja ja koitettiin keventää yläpäätä, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen taustoittaa.

– Huilattiin neljä päivää, palattiin maanantaina takaisin hommiin ja saatiin tiistaina myös maajoukkuepelaajat takaisin mukaan. Viime päivät ollaan akkujen latailun ohella treenattu myös viisikkopelaamista, hurrikaanikäskijä lisää.

JYP metsästää keskiviikkona liigakauden seitsemättä kotivoittoaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Kuluvan liigasesongin aikana joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen aiemmin. Syyskuun loppupuoliskolla Raumalla käyty koitos kirjattiin Lukon 3-1-voittoon. Isäntien maaleista mittelössä vastasivat Toni Koivisto, Heikki Liedes ja Robin Press. Vierasmiehistön ainokainen oli puolestaan Oskari Kalajanniskan käsialaa.

– Raumalla nähtiin viimeksi tiukka peli, joka hävittiin. Sen vuoksi meillä on varmasti halua ja tahtoa kääntää tulos tällä kertaa toisinpäin, Pekka Tirkkonen uskoo.

– Täytyy pystyä kamppailemaan paremmin kaikilla osa-alueilla ja olemaan vielä terävämpänä tilanteissa. Kaikki lähtee liikkeelle perusasioista, kamppailusta ja luistelusta. Pitää esittää yksinkertaista, mutta kuitenkin kamppailuvoittavaa pelaamista, JYP-valmentaja linjaa.

”Päästään haastamaan kaksi kovaa joukkuetta”

Lukko saapuu Jyväskylään pienimuotoisen vuoristoradan saattelemana. Viimeisestä kuudesta liigataistostaan raumalaissikermä on nimittäin hävinnyt joka toisen väännön. Tauolle Lukko lähti voiton (Jukurit) ja kahden tappion (Tappara, Kärpät) saattelemana.

– Muutamia hyviä hankintoja (tuoreimpana Ville Heinola ja Ilkka Heikkinen) tehnyt Lukko on varmasti yksi vahvimpia haastajia mestarisuosikeille (Tappara, Kärpät).

JYP-kannattajat pääsevät tällä viikolla nauttimaan kahdesta kotiottelusta (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP pelaa Lukko-mittelön ohella tällä viikolla myös toisen kotipelin, kun lauantaina vieraaksi saapuu Liigan piikkipaikalla häärivä Tappara. Kyseessä on ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun jyväskyläläisjoukkueen ei tarvitse koko viikon aikana reissata pelien puolesta omaa kotihallia pidemmälle.

– Tietysti on hyvä asia, ettei tällä viikolla tarvitse reissata muualle, mutta valmistautumiseen tilanne ei sen suuremmin vaikuta. Päästään haastamaan viikon aikana kaksi kovaa joukkuetta, jotka osaltaan kertovat meille missä menemme suhteessa muihin kärkiporukoihin, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen toteaa lopuksi.

JYP-Lukko keskiviikkona 13. marraskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Antti Hokkanen  
Osta lippusi peliin tästä!