Viimeinen rypistys ennen maaottelutaukoa – ”KooKoo on hyvä ja tiivis joukkue”

JYP pelaa ennen maaottelutaukoa vielä yhden liigamittelön, kun lauantaina Kouvolassa asettuu vastaan KooKoo. Luvassa on kahden hyvävireisen kiekkosikermän yhteenotto, josta voi ennakkoon povata tasaväkistä taistoa.

Meille kyseessä on hyvä haaste, kun päästään haastamaan KooKoo heidän kotihallissa. Edessä on varmasti hieno lauantai-ilta, JYPin ykkösluotsi Pekka Tirkkonen paaluttaa ennen ottelua.

Komean alkukauden kiekkoillut KooKoo majailee tällä hetkellä sarjassa viidennellä sijalla. 17:tä pelatusta ottelussaan kouvolalaisryhmittymä on voittanut kymmenen peliä, joista kahdeksan on kirjattu Jussi Ahokkaan suojattien nimiin viimeisen kuukauden aikana.

– Vastustaja on ollut viime viikot vahvassa vireessä. KooKoo on todella hyvä ja tiivis joukkue, joka pelaa hyvin molempiin suuntiin, hurrikaanikäskijä toteaa.

JYPin tavoitteena on lähteä maaottelutauolle voitokkaana (Kuva: Liiga).

Joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen harjoituskaudella, jolloin JYP ylsi 5-1-voittoon. Sittemmin viikot ovat kuluneet siinä määrin vauhdikkaasti molempien lätkänippujen osalta, ettei tuosta väännöstä suurempia johtopäätöksiä kannata vetää.

– Lähtökohdat huomioiden erikoistilanteet ja sen myötä jäähyttömyys nousevat yleensä ratkaisevaan rooliin. Totta kai täytyy muistaa myös puolustuspelaaminen ja pelin hyvä tasapaino.

– Täytyy pystyä olemaan aktiivinen ja hyvä puolustamisessa, mutta sitten kun hyökätään, pitää kyetä hyökkäämään viisikkona. Omien hyökkäysten kustannuksella ei saa antaa vastustajalle ilmaisia paikkoja. Koko ajan täytyy olla valmis myös puolustamaan.

”Taukoa edeltävät ottelut henkisen puolen juttuja”

JYP lähtee lauantain koitokseen allaan TPS-voitto perjantailta. Jyväskylässä käydyssä kamppailussa hurrikaanipoppoo saalisti täydet sarjapisteet tililleen 6-3-voitolla, jossa maalintekijöinä kunnostautuivat Robert Rooba, Jerry Turkulainen, Julius Nättinen, Petrus Palmu, Jani Tuppurainen ja Ossi Louhivaara.

– Viimeiset pelit ennen taukoa ovat aina vaikeita. Tauko on tässä vaiheessa kuitenkin lähes aina takaraivossa, vaikka vielä pitäisi jaksaa puristaa, Pekka Tirkkonen sanoi perjantaiväännön jälkimainingeissa.

KooKoo tulee antamaan Kouvolan lauantai-illassa JYPille tiukan vastuksen (Kuva: Liiga).

Ennen lauantain jälkeen koittavaa 1,5 viikon taukoa on edessä vielä yksi liigarypistys, johon jyväskyläläismiehistö tulee taatusti antamaan kaikkensa. Perjantain kierroksen jälkeen liigakolmoseksi nousseessa JYPissä kuluvan viikon peleistä ja niiden merkityksestä henkisellä puolella on puhuttu jo aikapäiviä sitten.

– Taukoa edeltävät ottelut ovat paljon henkisen puolen juttuja. Se joukkue on useimmiten vahvoilla, joka on paremmin läsnä ja jolla ei ajatus karkaa muualle. Edessä on vielä yksi 60-minuuttinen, jossa on jaossa tärkeät kolme pistettä.

– Valmistautuminen, henkinen kantti ja halu tehdä oikeita asioita nöyrästi joukkueelle. Ne ovat varmasti ne isoimmat jutut, jotka tässä vaiheessa nousevat esiin.

KooKoo-JYP lauantaina 2. marraskuuta Kouvolan Lumon Areenalla alkaen kello 17.

 

Antti Hokkanen