Voittojahti jatkuu kotikaukalossa – “SaiPa on sitkeä joukkue”

Kuuden ottelun voittoputkessa porskuttava JYP luistelee perjantaina jälleen jyväskyläläisjäälle, jossa luistelee vastaan Lappeenrannan SaiPa. Kyseessä on kiekkonippujen kuluvan sesongin toinen yhteenotto.

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen miteltiin lokakuun puolivälissä Lappeenrannassa, jossa SaiPa ylsi 2-1-voittoon päätöshetkien osumalla. Isäntien maalit kirjattiin Elmeri Kaksoselle ja John Perssonille, jyväskyläläisvieraiden ainokainen vastaavasti Jani Tuppuraiselle.

– Se oli tarkkaa ja tasaista pelaamista. Pienten marginaalien peli, jossa tehtiin lopussa pieni virhe ja SaiPa pääsi siitä kuittaamaan. Se oli harmittava tappio, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen muistelee.

Jani Tuppurainen iski ainoan JYP-maalin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP on voittanut kymmenestä pelaamastaan kotimittelöstä kahdeksan taistoa, minkä ansiosta jyväskyläläisnippu on Liigan toiseksi vakuuttavin kotisakki heti Oulun Kärppien jälkeen. Perjantain otteluun hurrikaaninutut lähtevät taskussaan 3-1-vierasvoitto Tampereen Ilveksestä.

– Valmistautuminen keskiviikon peliin onnistui hyvin. Puolustushalumme oli hyvää luokkaa ja haluttiin pitää vastustaja poissa parhailta maalipaikoilta.

– Olimme kärsivällisiä ja sitoutuneita. Keskusta pysyi tiiviinä ja blokkasimme varmaan ennätysmäärän kiekkoja tälle kaudelle. Samanlaisia otteita täytyy pystyä jatkamaan myös SaiPaa vastaan.

SaiPa oli JYPiä etevämpi joukkueiden lokakuisessa kohtaamisessa (Kuva: Kimmo Metsälä / Liiga).

SaiPa saapuu Jyväskylään allaan keskiviikkoinen 4-2-voitto Lahden Pelicansista. Viidestä edellisestä pelistään ainoastaan yhden väännön voittanut lappeenrantalaismiehistö majailee sarjataulukossa parhaillaan yhdeksännellä sijalla.

– SaiPa on sitkeä joukkue. He ovat myös hyvin puolustava ja kamppaileva vastustaja.

– Olemme hävinneet SaiPalle nyt kahdesti peräkkäin harjoituskausi mukaan lukien. Nälkää ja voitontahtoa heidän nitistämiseen meiltä siis pitäisi löytyä.

JYP-SaiPa perjantaina 22. marraskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon! 

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!