Joulutauolta Kärppien kimppuun

JYP palaa joulutauolta torstaina, kun Jyväskylässä pelattavassa kierroksen kärkikamppailussa luistelee vastaan sarjajohtaja Oulun Kärpät. Tapaninpäivän tansseista on lupa povata hyvin mielenkiintoista askeleiden vaihtoa kahden huippujoukkueen välillä.

Kotijoukkue JYP lähtee joulunjälkeiseen aikaan sarjataulukon kolmannelta sijalta, johon hurrikaaninippu on päätynyt saalistettuaan 60 sarjapistettä pelaamastaan 32 ottelusta. Sarjan piikkipaikalla keikkuva oululaismiehistö vastaavasti on pelannut yhden väännön vähemmän ja kerännyt tililleen 74 pistemerkintää. Näiden kahden joukkueen välimaastossa seilaa puolestaan 66 pisteen turvin Tappara, joka on tahkonnut tähän mennessä yhtä monta mittelöä JYPin kanssa.

JYP ja Kärpät ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kaksi kertaa aiemmin ja molemmilla kerroilla Mikko Mannerin luotsaama kärppälauma on ollut vahvempi. Jyväskylässä syyskuussa käyty koitos kirjattiin jatkoajan jälkeen Kärpille 4-3-lukemin, kun puolestaan marraskuisessa Oulun illassa Kärpät oli  niin ikään etevämpi maalein 3-1. Keskinäisissä kohtaamisissa JYPistä tehokkaimpia pelimiehiä ovat olleet Ossi Louhivaara (1+1) ja Juha-Pekka Hytönen (0+2) ja Kärpistä vastaavasti Jakub Krejčík (3+0) ja Julius Hermonen (0+3).

Joukkueiden kauden kaksi aiempaa yhteenottoa ovat olleet tiukkoja vääntöjä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP lähti joulutauolle varsinaisten maalijuhlien jälkeen, kun taukoa edeltävän viikon ainoassa pelissä kukistui vieraskaukalossa Ilves maalein 6-5. Hurrikaanimaaleista tuossa mittelössä vastasivat Juha-Pekka Hytönen (2), Robert RoobaJerry TurkulainenJarkko Immonen ja Julius Nättinen. Joulukuun kuudesta pelatusta ottelusta neljä taistoa vienyt JYP on voittanut seitsemästä aiemmasta kotiväännöstään kuusi koitosta.

Kärppien tie joulutauolle kävi Jukurit-voiton (5-2) kautta, jossa oululaisosumat tilastoitiin Miska Humalojalle (2), Jesse PuljujärvelleMichal Kristofille ja Jaakko Niskalalle. Viimeisestä kuudesta reissupelistään neljä ottelua nimiinsä vienyt Kärpät, pelasi joulukuussa kuusi vääntöä voittaen niistä neljä.

Ossi Louhivaara on onnistunut pisteiden muodossa hyvin Kärppiä vastaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Mielenkiintoa torstain kamppailulle tuovat myös taitavat yksilöt, joita molemmista joukkueista löytyy lukuisia. Kenties yksi kiinnostavimmista kaksintaisteluista käydään kultakypärien kesken, jotka molemmat edustivat Suomea hiljattain Venäjällä käydyssä turnauksessa. Hurrikaanihyökkääjä Julius Nättinen on saalistanut 28 ottelussa tehot 23+16, kun puolestaan oululaiskiekkoilija Jesse Puljujärvi on kerännyt pelin enemmän pelanneena pisteet 13+15.

Molempien veräjien tuntumassa käytäneen myös tällä kertaa hikistä vääntöä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP-Kärpät torstaina 26. joulukuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!