Jukureiden kimppuun tuorein voimin – ”Tekemiseen tulee löytyä nälkää”

Liigassa kiekkoillaan keskiviikkona kuuden kamppailun kierros, joiden joukossa on myös Jyväskylässä pelattava JYPin ja Mikkelin Jukureiden kauden kolmas yhteenotto. Lätkänippujen sesongin kaksi aiempaa kohtaamista on molemmat kirjattu hurrikaaninuttujen nimiin.

Aiemmat kohtaamiset on pelattu Mikkelissä, jossa Jukurit on pelannut tiiviisti ja puolustanut hyvin. Voitot ovat olleet kovassa, JYPin ykköskäskijä Pekka Tirkkonen muistelee joukkueiden aiempia keskinäisiä koitoksia.

Jyväskyläläiskaukaloon hurrikaanikäskijä odottaa tiivistä vierasmiehistöä, joka sarjasijoitus huomioiden tekee tässä vaiheessa kautta kaikkensa pisteiden eteen.

– Jukureista löytyy taitavia pelaajia ja he ovat vaarallinen joukkue ylivoimalla. Meidän täytyy pysyä poissa jäähyaitiosta ja tarvittaessa pystyä tappamaan jäähyt. Kaikkeen tekemiseen tulee löytyä nälkää. Pienten asioiden kautta ne isotkin jutut tulevat.

JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen (oik.) odottaa uusien pelaajien tuovan lisävirtaa joukkueeseen (Kuva: Jiri Halttunen).

Peliesitystensä kanssa viime viikkoina aavistuksen verran tuskaillut JYP lähtee keskiviikkoon kutkuttavista lähtökohdista. Edellisestä kuudesta ottelustaan ainoastaan kaksi mittelöä voittanut jyväskyläläisjoukkue voitti viime viikolla yhden taiston (Pelicans) ja hävisi kaksi vääntöä (KooKoo, Sport).

– Pelattiin kaksi kolmen pelin viikkoa ja se varmaan näkyi lauantaina (Sport) otteissa henkisenä väsymyksenä. Keskiviikolta odotetaan, että päästään takaisin voittojen tielle. Pyritään pelaamaan pirteästi, aktiivisesti ja aggressiivisesti. Myös uudet miehet kokoonpanossa tuovat lisävirtaa.

”1,5 vuotta sitten olen tainnut viimeksi pelata liigapelin”

Maajoukkuekomennusten seurauksena (Eetu Laurikainen, Petrus Palmu, Miska Siikonen, Julius Nättinen), JYP hankki leveyttä hyökkäykseensä tiistaina kolmen hyökkääjän verran. KeuPan Mestis-miehistöstä täksi viikoksi mukaan hyppäsivät Janne Kumpulainen ja Janne Kettunen, kun puolestaan Vaasan Sportista siirtyvä Antti Kalapudas kiekkoilee loppukauden ajan hurrikaaninutussa.

– 1,5 vuotta sitten olen tainnut viimeksi pelata liigapelin ja nyt sattui vielä niin sopivasti, että pelataan heti Jukureita vastaan, mikkeliläisjoukkueessa kausilla 2016-2018 pelannut Janne Kumpulainen hehkuttaa.

– Vastaan tulee suhteellisen samanlainen paketti mikä Mikkelissä oli koossa, kun sieltä lähdin. Jukurit tekee kovasti töitä ja pelaa tiiviisti viisikkona. Pitää saada jalkaa liikkeelle ja sitä kautta pystyä viemään peliä, JYP-kasvatti lisää.

JYPin tavoitteena on juhlia kolmannen kerran Jukureiden kustannuksella (Kuva: Mikko Kankainen / Liiga).

Sarjan 12. sijaa miehittävä Jukurit kärkkyy parhaillaan sijoitusta kymmenen sakkiin, johon matkaa on neljän pisteen verran (10. KalPa). Neljän pelin tappioputkessa seilaavan mikkeliläismiehistön viime viikko piti sisällään kolme häviötä (KalPa, Ässät, Ilves), joiden myötä jukurimaalia pöllytettiin vastustajan toimesta yhteensä peräti 16 kertaa.

– Meille tärkeintä on se, että halutaan voittaa vastustaja pelin sisällä. Paljon täytyy pystyä nostamaan tasoa Sport-pelistä. Otteistamme täytyy löytyä henkisen tason nostoa, sekä kamppailu- ja puolustushalukkuutta, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen korostaa lopuksi.

JYP-Jukurit keskiviikkona 11. joulukuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 
Antti Hokkanen

 

Osta lippusi peliin tästä!