JYP-Sport 7.12. Talvisodan hengessä

Jääkiekon SM-liiga Oy tukee sotiemme miehiä ja naisia Talvisodan hengessä

Maamme itsenäisyyttä kunnioitetaan Liiga-jäillä 3.-7.12.2019 välisenä aikana. Liiga on mukana tukemassa sotiemme miehiä ja naisia Talvisodan syttymisen 80 v. muistovuonna.

Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset* -keräyksellä autetaan veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiään sekä sotaleskiä, niin kauan kuin he apua tarvitsevat. Tuensaajien korkea ikä (yli 90 vuotta) tuo mukanaan monia uusia menoja.

– Iso osa sotiemme naisista on tehnyt työuran kotona ja he ovat jääneet työeläkkeiden ulkopuolelle. Varsinkin leskeksi jäätyään heidän taloudellinen tilanteensa on vaikea, kun he yrittävät selvitä takuueläkkeen turvin, sanoo Sotiemme Veteraanit -keräyksen puheenjohtaja Matti Niemi.

Liiga-otteluissa ympäri Suomen juhlistetaan itsenäisyyspäivää monin tavoin. Yhteistyö Sotiemme Veteraanien kanssa tuo otteluihin Talvisodan Henki -teeman, joka näkyy mm. ottelutapahtuman musiikissa. Teemaotteluissa henkilökunta kantaa Vapaa, Free-nauhoja ja hallilla on mahdollisuus myös lipaslahjoituksiin.

– Liiga-seurat ovat suunnitelleet upeita tapahtumakokonaisuuksia juhlavan teeman ympärille. Otteluissa kajahtaa Finlandia, Maamme-laulu tai Veteraanien Iltahuuto eri kuorojen ja artistien esittäminä. Veteraanit sekä heidän puolisonsa ja leskensä on kutsuttu otteluihin kunniavieraiksi eri puolilla Suomea, kertoo Liigan markkinointipäällikkö Aija Saha.

 

JYP kunnioittaa Sport – ottelussa maamme itsenäisyyttä ja sotiemme veteraaneja. Kunniavieraina on Hurrikaaniklubilla veteraaneja. Maamme-laulun esittää Ilmavoimien soittokunnan puhallinryhmä ja avauskiekon pudottaa 94-vuotias rintamaveteraani Lauri Lehtinen. Ottelussa on mahdollista osallistua Sotiemme veteraanit -keräykseen.

 

* Vuoden 2020 alussa sotiemme veteraaneja on elossa noin 8 000 miestä ja naista. Veteraanien puolisoita ja leskiä on elossa vuoden 2020 alussa reilut 15 000 henkilöä ja sotaleskiä noin 70.