JYP mittaa HPK:n kotivireen – ”Vuoden viimeinen peli tuo omat sytykkeensä”

JYP pelaa kuluvan kiekkovuoden viimeisen liigavääntönsä maanantaina, kun vierasjäällä luistelee vastaan Hämeenlinnan Pallokerho. Joukkueiden kauden aiempien kohtaamisten perusteella tulevasta taistosta on jälleen lupaa odottaa tasaväkistä kamppailua sarjapisteistä.

– Molemmille joukkueille tulee kuuteen päivään kolme peliä, eli joka toinen päivä pelataan. HPK pääsee kahden vieraspelin jälkeen takaisin kotihalliin, jossa varmasti riittää tunnelmaa. Kaikki varmasti haluavat päättää vuoden voittoon, JYPin ykkösluotsi Pekka Tirkkonen naulaa.

Joulukuun kahdeksasta pelistään viisi voittoa napannut HPK on ollut viime aikoina vahva kotikaukalossaan, sillä JYP-otteluun hämeenlinnalaisryhmittymä hyökkää neljän kotipelin voittoputkessa.

– Hämeenlinnassa pelissä on tunnelmaa ja HPK:lla varmasti kovat sytykkeet. Siihen meidän pitää pystyä vastaamaan, mutta mitään poppakonsteja me ei varmasti pystytä kehittämään.

JYP-puolustaja Mikko Kalteva on saalistanut kaksi (1+1) tehopistettä tämän kauden aiemmissa HPK-väännöissä (Kuva: Liiga).

Joukkueiden kauden kaksi aiempaa yhteenottoa ovat kumpainenkin olleet maalin pelejä. Syyskuussa JYP oli parempi 3-2-luvuin, kun taasen lokakuussa HPK vei voiton maalein 2-1.

– Voitettiin HPK kotona ja käytiin häviämässä Hämeenlinnassa, josta haluttaisiin nyt ottaa pisteitä. Keskinäiset pelit ovat olleet tiukkoja ja vauhdikkaita. Samanlaista kohtaamista odotan tästäkin ottelusta. Hämeenlinnassa on perinteisesti ollut kiivas tunnelma ja sinne on aina kiva mennä pelaamaan.

”Aggressiivinen, vauhdikas, vaarallinen”

Liigassa seitsemättä sijaa miehittävä HPK pelasi viime viikolla kaksi koitosta, joista hämeenlinnalaismiehistön tilastoihin kirjattiin kaksi voittoa (Tappara, Ilves). Ritarisikermän tehokkain pelimies näissä väännöissä oli Valtteri Puustinen (1+4).

– HPK on aggressiivinen, vauhdikas, vaarallinen ja hyvä hyökkäyspään joukkue. Meidän pitää olla hereillä ja kyetä omaan tiiviiseen viisikkopelaamiseen ja puolustamiseen, JYP-luotsi muistuttaa.

Valtteri Puustinen on ollut HPK:n tämän kauden ykköstykki (Kuva: Pekka Rautiainen / Liiga).

Viiden ottelun voittoputkessa reissaavan JYPin viime viikko piti sisällään kaksi voittoa, kun hurrikaanijyrän alle jäivät Kärpät (5-2) ja Jukurit (2-1). Sarjassa kolmannella sijalla keikkuva JYP kärkkyy ahnaasti toisena häärivän Tapparan päänahkaa, joka on enää vain kolmen pisteen karkumatkalla. Panoksia maanantain mittelöön löytyy sarjasijoitusten lisäksi myös muualta.

– Vastassa on puolustava mestari ja vaikka kyseessä onkin yksi peli muiden joukossa, niin siitä huolimatta vuoden viimeinen peli tuo varmasti omat sytykkeensä otteluun, Pekka Tirkkonen uskoo.

HPK-JYP maanantaina 30. joulukuuta Hämeenlinnan Pohjantähti Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen