JYP vierailee Turussa – ”Luistimet pitää saada liikkeelle”

JYP päättää kahden sarjataiston kiekkoviikkonsa perjantaina, kun vierasjäällä vastaan luistelee Turun Palloseura. Hurrikaaninutut lähtevät otteluun allaan marraskuinen voitto joukkueiden sesongin avauskohtaamisesta.

TPS oli juuri vaihtanut valmentajaa, mutta siinä pelissä ”Veltsun” (Marko Virtanen) kädenjälki ei varmasti vielä hirveästi ehtinyt näkyä. Olimme silloin tehokkaita oikeilla hetkillä ja numeroihin (6-3) nähden peli oli paljon tasaisempi, JYPin pääluotsi Pekka Tirkkonen kertaa.

Vastustaja on pystynyt nyt kääntämään muutamia kotipelejä edukseen ja tulee varmasti revanssimielellä meitä vastaan, Tirkkonen jatkaa.

Marko Virtanen hakee perjantaina voittoa ex-seurastaan (Kuva: Liiga).

TPS lähtee otteluun sarjan 14. sijalta, josta on matkaa kymmenentenä häärivään Kuopion KalPaan 11 pistettä. Piste-ero ei ole mahdottomuus kuroa umpeen, mutta siinä tapauksessa voittosarakkeen pitäisi hiljalleen alkaa täyttyä aiempaa tiheämmin. Keskiviikon kierroksella TPS hävisi kotikaukalossaan juuri KalPalle voittolaukauskilpailun jälkeen 2-3-lukemin.

– Vastassa on suhteellisen isokokoinen puolustus ja isokokoinen joukkue, joten tiukkaa kamppailupeliä joudutaan varmasti vääntämään. Kamppailu pisteistä tulee olemaan taas kerran kovaa. Omat luistimet pitää saada hyvin liikkeelle.

Antti Kalapudas tuo leveyttä hurrikaanihyökkäykseen (Kuva: Jiri Halttunen).

Sarjanelosena majaileva – ja tuoreilla voimilla varustettu – JYP kohtasi keskiviikon kierroksella Mikkelin Jukurit. Viiden maalin yhteenotto kirjattiin lopulta jyväskyläläisjoukkueelle 3-2-lukemin. Hurrikaaniosumat merkattiin Antti Kalapudakselle, Robert Rooballe ja Jani Tuppuraiselle.

– Uudet pelaajat (Kalapudas, Janne Kumpulainen, Janne Kettunen) saivat keskiviikkona kokemuksia ja pääsivät peliin sisälle. Perjantaina lähtökohtien pitäisi olla paremmat, kun uudet pelaajat ovat ehtineet olla muun joukkueen keskuudessa jo tovin, hurrikaanivalmentaja sanoo.

Janne Kettunen (vas.) ja Janne Kumpulainen saavat jälleen oivan näyttöpaikan JYP-rivistössä (Kuva: Jiri Halttunen).

TPS:n tehokkaimman pelimiehen viittaa kantavat harteillaan Lauri Pajuniemi (14+6) ja Henrik Larsson (2+18). JYPin ykköstehoilijan rooli lankeaa puolestaan Jani Tuppuraiselle (9+19) Julius Nättisen (22+15) maajoukkuekomennuksen myötä.

TPS-JYP perjantaina 13. joulukuuta Turun Gatorade Centerillä alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen