Kerran vielä ennen joulutaukoa – ”Ilveksellä on paketti hyvin kasassa” 

JYP kiekkoilee vielä yhden liigaväännön ennen joulutaukoa, kun perjantain kierroksella käytävässä vieraskamppailussa asettuu vastaan Tampereen Ilves. Molemmat joukkueet ovat olleet edellisen kerran tositoimissa tasan viikko sitten. 

– Viime perjantain Turun peliin päättyi tiukka rupeama, minkä jälkeen huilittiin pari päivää. Maajoukkuemiehet olivat vielä tiistaina poissa vahvuudesta, mutta keskiviikosta saakka koko joukkue on ollut kasassa, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen kertaa miehistönsä edellispäiviä.

– Ilveksellä on tietysti ollut samanlainen aikataulu ja kun kyseessä on viimeinen peli ennen joulua, niin paljon on siitä kiinni, miten jaksetaan paneutua, valmistautua ja keskittyä, Tirkkonen lisää.

Pekka Tirkkosen luotsaama JYP-miehistö on valmis vielä yhteen taistoon ennen joulutaukoa (Kuva: Liiga).

Liigassa kolmatta sijaa miehittävä Ilves on tällä hetkellä sarjan vahvimpia kiekkonippuja. Viime viikolla Vaasan Sportin ja paikallisvastustaja Tapparan kellistänyt Ilves on tällä hetkellä kahden pisteen etumatkalla JYPiin nähden.

– Ilves on seitsemän ottelun voittoputkessa ja ollut taas kovassa nosteessa hyvien otteiden ansiosta. Meidän tulee kyetä pelaamaan hyvällä tasolla omaa peliä ja pystyä sitä kautta haastamaan Ilves.

”Hienoa mennä pelaamaan kiekkoilun kehtoon” 

Jyväskyläläisleirissä perjantain vastustajaa pidetään taitavana ja hyökkäysvoimaisena joukkueena, joka pystyy puolustamaan hyvin myös viisikkona.

– Vastaan tulee työteliäs ja luisteleva joukkue, joka pelaa hyvin molempiin suuntiin. Ilveksellä on paketti hyvin kasassa ja he ovat itseluottamusta täynnä oleva joukkue.

JYPin plus-miinus-tilaston kärkinimi Mikko Kalteva on myös Ilvestä vastaan tärkeässä roolissa omalla puolustusalueella (Kuva: Liiga).

JYPin viime viikko koostui kahdesta voitosta, kun hurrikaanisakki kukisti ensin Mikkelin Jukurit (3-2) ja viikon päätteeksi Turun Palloseuran (4-3 VL). Joukkueiden tämän kauden kaksi aiempaa yhteenottoa on kumpainenkin kirjattu JYPin nimiin (6-4, 3-1). Hurrikaanivalmennus odottaa perjantain koitoksesta tunnelmallista ja hyvätasoista vääntöä.

– Hienoa mennä pelaamaan Suomen kiekkoilun kehtoon ja perinteikkäiseen jäähalliin. Molemmilla tamperelaisseuroilla on mennyt tällä kaudella hyvin ja meilläkin on Tampereelta hyvät muistot, kun ollaan vieraissa pystytty kukistamaan Ilves hyvällä pelillä.

Ilves-JYP perjantaina 20. joulukuuta Tampereen Hakametsän jäähallissa alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen