KooKoo jälleen kumoon vierasjäällä? – ”Hyvin pitää onnistua, jos meinaa pisteitä saada”

JYP avaa joulukuun liigamittelöt tiistaina Kouvolassa, jossa luistelee vastaan sarjataulukossa kymmenen pisteen takamatkalla majaileva KooKoo. Luvassa on tiukka taisto kahden tasaisen joukkueen välillä.

– Kuten tässä sarjassa tapana on, niin hyvin pitää onnistua, jos meinaa pisteitä saada. Puolikkaalla keskittymisellä ja valmistautumisella ei varmasti tule yhtään mitään, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen naulaa liigaviikon kärkeen.

JYP-luotsi Pekka Tirkkonen (oik.) korostaa valmistautumisen tärkeyttä KooKoo-kamppailun kynnyksellä (Kuva: Jiri Halttunen).

Kiekkonippujen kauden avauskohtaaminen miteltiin kuukausi sitten Kouvolassa, jolloin JYP venyi maukkaaseen 4-0-vierasvoittoon. Hurrikaanimaaleista ottelussa vastasivat Julius Honka, Jarkko Immonen, Petrus Palmu ja Juuso Vainio.

– Muistissa on, että olemme voittaneet Kouvolassa aiemmin ja että pystytään vastaamaan KooKoon alkuun. Vierasjäällä pelatessa täytyy kuitenkin aina olla hereillä ja valmiina eritoten pelin ensimmäiseen kymmenminuuttiseen. Jos se unohtuu, niin silloin taululla voi olla rumat lukemat, JYP-kapteeni Juuso Vainio toteaa.

JYP-käskijä Pekka Tirkkonen piti joukkueensa otteita terävinä kiekkonippujen aiemmassa kohtaamisessa, joka pelattiin juuri ennen marraskuun maaottelutaukoa.

– Nyt edessä on kuitenkin uusi peli ja uudet lähtökohdat. Sen vuoksi valmistautuminen on tosi isossa roolissa, hurrikaanikoutsi alleviivaa.

Hurrikaanikippari Juuso Vainio onnistui maalinteossa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Liukas ja hyvin luisteleva vastustaja”

Joukkueiden marraskuisen yhteenoton jälkeen KooKoo on pelannut seitsemän koitosta, joista kouvolalaisryhmä on voittanut kolme taistoa. Viime viikolla KooKoo kärsi tappiot niin Vaasan Sportille (4-5), kuin Tampereen Ilveksellekin (1-4).

– KooKoolla on pari tappiota alla, joten vastassa on ihan varmasti nälkäinen ja takaisin voittojen tielle haluava kotijoukkue, Pekka Tirkkonen arvelee.

– Eteen tulee tosi liukas ja hyvin luisteleva vastustaja. KooKoolla on riveissään hyviä yksilöitä ja hyvin onnistuneita ulkomaalaisvahvistuksia, joukkueiden edellisessä kohtaamisessa maalinteossa onnistunut Juuso Vainio puolestaan tuumii.

KooKoo-hyökkääjä Juha-Pekka Haataja on joukkueensa tehokkain pelimies 21 pisteellä (Kuva: Liiga).

”Pelin ytimessä alusta saakka”

JYP hyökkää vuoden viimeiselle kuukaudelle sarjataulukon kolmannelta sijalta, johon jyväskyläläissikermän oikeuttaa 26:n pelatun kamppailun tuottamat 49 sarjapistettä. Uuteen viikkoon hurrikaaninutut lähtevät allaan tappio Oulun Kärpistä (1-3), sekä back-to-back –viikonlopun vierastappio (4-6), sekä kotivoitto (4-1) Kuopion KalPaa vastaan käydyistä väännöistä.

– Viime viikon esitykset olivat hieman vuoristoratamaisia. Oulussa pelattiin tappiosta huolimatta hyvä peli, kun taas Kuopiossa ei oltu voiton vaatimalla tasolla. Lauantain kotipelissä oltiin sitten valmiita kamppailemaan, puolustamaan ja taistelemaan, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen tiivistää edellisviikkoa yhteen.

– Kenties suurin juttu on se, että pystytään tekemään hommia yhdessä koko 60 minuuttia. Pyritään siihen, ettei missään vaiheessa tulisi minkäänlaisia notkahduksia. Se ei riitä, että alkaa pelata vasta viimeisessä erässä. Pitää olla pelin ytimessä ihan alusta saakka ja puhaltaa yhteen hiileen, JYP-puolustaja Juuso Vainio päättää.

KooKoo-JYP tiistaina 3. joulukuuta Kouvolan Lumon Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen