Pelicansin vieraaksi Lahteen –  ”Tiedossa on fyysinen ottelu” 

Kolmen kamppailun liigaviikko jatkuu JYPin osalta torstaina Lahdessa, jossa asettuu vastaan sarjan peräpäässä liitelevä Pelicans. 

– Lahdessa on perinteiseen tapaan tiedossa varmasti fyysinen ottelu. Pelicans tulee pelin alkuun kovalla höyryllä ja sen kanssa meidän täytyy olla hereillä. Pitää olla heti valmis pelaamaan ja vastaamaan vastustajan fyysisyyteen, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen linjaa.

Liigassa tällä hetkellä 13. sijaa miehittävän Pelicansin kausi on ollut vaikea. Viime sesongin hyvä peliesitykset ovat olleet enää muisto vain, kun tappiot ovat seuranneet toisiaan. Viiden pelin tappioputkessa JYP-otteluun lähtevä Pelicans teki viime viikolla kovan ratkaisun, kun lahtelaisseura vapautti Ville Niemisen päävalmentajan pestistä. Toimenkuvaa hoitaa tällä hetkellä toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella Jesse Welling.

– Nykytilanteessa Pelicans taistelee epätoivoisesti pisteistä. He tulevat tekemään kaikkensa voiton eteen ja ovat varmasti entistä aggressiivisempia, sekä aktiivisempia, hurrikaanivalmentaja korostaa.

JYP ja Pelicans väänsivät tasaisen kamppailun lokakuussa Jyväskylässä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Kaikki lähtee kovasta puolustuksesta” 

JYP lähtee viikon toiseen liigakoitokseensa allaan tiistaina Kouvolan KooKoolle kärsitty 2-4-vierashäviö. Kolmesta aiemmasta reissupelistään tappio niskassaan poistunut JYP matkaa Lahteen katkaisemaan orastavaa vierastappioputkeaan.

– Kaikki lähtee kovasta puolustuksesta ja ehjästä 60-minuuttisesta. Jos saadaan puolustuspelin osalta ajatus siihen, että peli kestää täydet 60 minuuttia, niin silloin saamme varmasti myös hyökkäyspäässä riittävästi tilanteita aikaiseksi.

– Täytyy muistaa puolustaa nöyrästi oikeilla hetkillä ja tehdä yhdessä töitä toinen toisillemme.

Lahden torstai-illasta tuskin tulee tunnetta uupumaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Molemmat joukkueet pelasivat tiistain liigakierroksella, minkä vuoksi valmistautuminen torstain mittelöön jää hieman aiempia viikko-ohjelmia lyhyemmäksi.

– Keskiviikkona meillä oli palauttelupäivä. Käytiin lyhyt jäätreeni, keskusteltiin ja palaveerattiin. Torstaina ohjelmassa on pelipäivän palaveri, lyhyen terävät aamujäät ja ruokailu. Iltapäivällä suunnataan sitten kohti Lahtea, JYP-luotsi taustoittaa joukkueen aikataulua.

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen kiekkoiltiin 11. lokakuuta Jyväskylässä, jolloin JYP venyi voittoon 2-1-lukemin. Aika näyttää nähdäänkö Lahden torstai-illassa aiemman yhteenoton tapaan vähämaalinen mittelö, vai ryöpsähtävätkö maalihanat tällä kertaa toden teolla auki.

Pelicans-JYP torstaina 5. joulukuuta Lahden Isku Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen