Sportin vierailu päättää kiekkoviikon – ”Yhdessä pelaamista vaaditaan paljon”

JYP lyö liigaviikon pakettiin lauantaina, kun Jyväskylään vieraaksi saapuu Vaasan Sport. Sarjakolmosen ja sarjajumbon kohtaaminen ei välttämättä herätä ennakkoon suuria tunteita, mutta Risto Dufvan tulo vaasalaismiehistön peräsimeen tuo taatusti hyvää lisävärinää kamppailulle.

– Ottelusta tulee varmasti ihan yhtä vaikea kuin mitä tämän viikon aiemmatkin pelit ovat olleet.  Meidän täytyy olla huolellisia, kärsivällisiä ja tehdä paljon töitä. Yhdessä pelaamista vaaditaan lauantaina varmasti paljon, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen korostaa Sport-ottelun kynnyksellä.

JYP starttaa viikon viimeiseen liigapeliinsä allaan Kouvolan KooKoolle tiistaina kärsitty 2-4-tappio, sekä torstaina Lahden Pelicansin kustannuksella saalistettu 6-2-vierasvoitto. Tällä hetkellä Liigan kolmannesta sijasta yhdessä Tampereen Ilveksen ja Helsingin IFK:n kanssa kamppailevalle JYPille voitto Sportista tekisi mannaa sarjasijoitusta ajatellen.

– Kuka tahansa tässä sarjassa pystyy voittamaan kenet tahansa ja sen viime kierrokset ovat meille näyttäneet. Joka ilta pitää pystyä laittamaan parasta pöytään, jos mielii pisteitä saada. Jokainen joukkue joutuu keskittymään ja valmistautumaan peleihin täysillä, sillä vähänkään vajaalla suorituksella tässä sarjassa on todella vaikea saada pisteitä.

JYP-hyökkääjä Miska Siikonen on onnistunut maalinteossa tämän viikon kahdessa aiemmassa pelissä (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuun loppupuolella, jolloin JYP ryösti Vaasasta pisteet matkaansa 4-2-voiton myötä.

– Se oli tasaisen tiukka taistelupeli, jota Sport johti päätöserään lähdettäessä 2-1. Iskettiin kuitenkin viimeisen kymmenminuuttisen aikana kolme maalia ja voitettiin peli sen ansiosta. Ottelu oli pienistä asioista kiinni ja silloin onnistuttiin loppukirissä.

– Nyt Sportin systeemi ja komento ovat tietysti hieman muuttuneet, joten hyvin pitää jälleen lauantaina onnistua voittaakseen.

”Meidän tulee olla nöyriä pelaamiselle”

Liigan peränpitäjänä lojuva Sport vapautti siis Ari-Pekka Pajuluoman päävalmentajapestistä, jota täyttämään hankittiin JYPiä viime kauden lopun luotsannut Risto Dufva. RD:n alaisuudessa Sport on pelannut tähän mennessä neljä ottelua, joista kotkapaidat ovat vieneet nimiinsä kaksi taistoa (KooKoo, Tappara).

– Sport pelaa kärsivällisesti ja puolustaa todella tiivisti oman maalin edustaa. Sitä kautta heille on tehty viime aikoina vähän maaleja omiin ja vierasjäällä tämä asia varmasti vielä korostuu, hurrikaanikoutsi taustoittaa.

Risto Dufva luotsaa vaasalaisarmeijan lauantaiksi LähiTapiola Areenalle (Kuva: Samppa Toivonen / Liiga).

Vaasalaissikermä ajaa hanakasti takaa toiseksi viimeisenä majailevaa Turun Palloseuraa, joka on – yhden ottelun Sportia enemmän pelanneena – ainoastaan kolmen pisteen etumatkalla RD:n joukkoihin nähden.

– Meidän tulee olla nöyriä pelaamiselle. Se vaatii tietysti sen, että jokainen on valmis tekemään joukkueen eteen töitä ja pitämään oman suorituksensa hyvällä tasolla. Sitä kautta se joukkueen yhteinen suorituskin lopulta tulee.

JYP-Sport lauantaina 7. joulukuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 
Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!