JYP metsästää SaiPan päänahkaa – ”Tila ja aika on tiukassa”

LähiTapiola Areenalla mitellään perjantaina liigaviikon toinen taisto, kun JYP kohtaa Lappeenrannan SaiPan. Kuluvan kauden keskinäisissä yhteenotoissa eteläkarjalaisryhmä on toistaiseksi ollut niskan päällä. 

– Odotettavissa on varmasti samanlaista tiukkaa ja tasaista peliä, kuten nämä ottelut välillämme ovat olleet, JYPin ykkösvalmentaja Pekka Tirkkonen ennakoi.

Joukkueiden kauden kolmen aiemman yhteenoton seurauksena SaiPa on kahdesti ollut JYPiä parempi. Lokakuussa voitto kirjattiin lappeenrantalaisille 2-1, marraskuussa jyväskyläläispoppoolle 3-2 ja tammikuun alkupuolella jälleen SaiPalle 3-2.

– SaiPa on saanut hyökkäykseen kaksi uutta pelaajaa (Justin Shugg ja Emil Forslund), joten joukkueesta löytyy myös tuoreutta. Luvassa on varmasti tarkkaa ja tiivistä peliä, jossa tila ja aika on tiukassa.

SaiPa on ollut niskan päällä joukkueiden tämän kauden aiemmissa kohtaamisissa (Kuva: Kimmo Metsälä / Liiga).

JYPin kuluva viikko starttasi käyntiin keskiviikon kotikamppailulla, jossa vastassa ollut Kouvolan KooKoo ryösti sarjapisteet matkaansa 4-2-vierasvoiton turvin. 

– KooKoota vastaan joukkueen ilme ja taistelu oli jo parempaa. Päästiin lähelle vastustajaa, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi lähelle. 

Jerry Turkulainen on saalistanut neljä syöttömerkintää kolmessa SaiPa-väännössä (Kuva: Jiri Halttunen).

”SaiPa puolustanut tiukasti ja tarkasti” 

SaiPa on pelannut edellisen kerran viime viikolla, jolloin lappeenrantalaismiehistö kärsi tappiot HPK:lle (2-5) ja Ilvekselle (1-4). Jyväskylään SaiPa saapuu kolmen perättäisen tappion saattelemana. 

– Tämän kauden peleissä SaiPa on puolustanut erittäin tiukasti ja tarkasti keskialuetta. Oman maalin edustalla he ovat olleet vahvoja.

– Oma paketti pitää pystyä pitämään kasassa ja pelaamaan kärsivällisesti. Mitä vähemmän vastustaja pääsee olemaan meidän alueella, sen parempi meille.

Viidellä tehopisteellä (3+2) SaiPaa tällä kaudella rokottaneen Jani Tuppuraisen (oik.) kiekollista panosta tarvitaan jälleen (Kuva: Kimmo Metsälä / Liiga).

Siinä missä JYP on kyennyt nappaamaan vain yhden voiton kymmenestä aiemmasta pelistään, on SaiPa laittanut samalla otannalla pykälän verran paremmaksi. 

– Toivottavasti lähtökohdat eivät ainakaan meillä näy ylimääräisenä mailan puristamisena. Yritetään pitää asiat yksinkertaisina ja sitä kautta luottaa omaan tekemiseen.

JYP-SaiPa perjantaina 31. tammikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP takaisin voittokantaan! 

 

Antti Hokkanen

 

Osta lippusi peliin tästä!