Mollivoittoisten taisto Porissa – ”Tuloksen eteen tehtävä kovasti töitä” 

JYP matkustaa lauantain kierroksella Porin Ässien vieraaksi. Kauden kaksi aiempaa yhteenottoa ovat päättyneet selvällä erolla hurrikaanimiehistön eduksi, mutta tällä kertaa odotettavissa on aiempaa tasaisempi mittelö. 

Tiedossa on varmasti aika samantyylinen peli, kuin mitä oli odotettavissa Helsingin IFK:ta vastaan, JYPin pääluotsi Pekka Tirkkonen ennakoi.

Kahden keskinäisen kohtaamisen maaliero on JYPille 13-1 (6-1 ja 7-0), minkä seurauksena jyväskyläläisryhmä lähtee peliin hienoisena ennakkosuosikkina. Aiemmat yhteenotot huomioiden hurrikaanileirissä ei kuitenkaan ole varaa vastustajan aliarvioimiseen. 

Kauden aiempiin peleihin ei voi tuijottaa yhtään. Niistä on aikaa monta kuukautta ja molemmilla joukkueilla on ollut sen jälkeen vaikeaa. Nyt pitää pystyä elämään tässä hetkessä. Uuden tuloksen eteen on tehtävä aina kovasti töitä. 

JYP pyrkii jälleen ilakoimaan Ässien kustannuksella (Kuva: Jiri Halttunen).

“Pelistä löytyy kiihkeyttä”

Ässien kuluva viikko on toistaiseksi pitänyt sisällään kaksi koitosta. Keskiviikon kierroksella Helsingin IFK oli parempi voittolaukauskilpailussa 3-2-lukemin, kun taas torstaina Ässät kukisti Kouvolan KooKoon jatkoajalla maalein 3-2. Tammikuun kahdeksasta pelistään patapaidat ovat voittaneet kaksi mittelöä.

Lauantai-ilta ja Ässät vastassa Porissa. Pelistä löytyy ihan varmasti kiihkeyttä. Ässät on suoraviivainen joukkue. He pyrkivät tulemaan maalille vauhdilla, sekä pelaamaan kiekkoja ja miestä sinne.

Jarkko Immonen (toinen vas.) on saalistanut kahdessa Ässät-ottelussa neljä (3+1) tehopistettä (Kuva: Jiri Halttunen).

Voittavaa peli-ilmettään takaisin metsästävä JYP on kiekkoillut tällä viikolla niin ikään kaksi ottelua. Keskiviikkoista TPS-tappiota (2-5) seurasi perjantaina kotijäällä Helsingin IFK:lle kärsitty 1-3-häviö. Kuuden pelin tappioputkessa Poriin matkaavalle hurrikaanimiehistölle ei ole luvassa helppoa iltapuhdetta fanaattisen porilaisyleisön edessä.

– Oman alueen maalineduspelaaminen pitää olla kunnossa. Meidän tulee myös pystyä kääntämään peliä nopeasti vastahyökkäyksistä ja pyrittävä iskemään sitä kautta.

Ässät-JYP lauantaina 25. tammikuuta Porin Isomäki Areenalla alkaen kello 17.

 
Antti Hokkanen