Paikallispelin tähtäimenä paluu voittokantaan – ”Kiekottomana täytyy malttaa puolustaa”

JYPin kahden kotiottelun viikko tulee päätökseen lauantaina, kun Kuopion KalPa saapuu LähiTapiola Areenalle mittelemään sarjapisteistä. Kyseessä on samalla kuluvan kauden viides Järvi-Suomen derby.

– Tiedossa on varmasti sähköinen lauantai-ilta, kuten aina paikallispeleissä on tapana. Ilmassa on varmasti hieman normaalia enemmän tunnetta ja sytykettä, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen luonnehtii mittelön lähtöasetelmia.

– Kentällisiin on tulossa pieniä muutoksia. Puolustukseen joudumme tekemään viilauksia pakon sanelemana, kun riveistä puuttuu kolme puolustajaa (Mikko Kalteva, Juuso VainioJaakko Jokinen), Tirkkonen jatkaa.

JYP metsästää lauantaina kauden kolmatta päänahkaa paikallisvastustajastaan (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP starttasi viikon käyntiin keskiviikkona, jolloin Kouvolan KooKoo ryösti sarjapisteet matkaansa selvän 4-0-vierasvoiton saattelemana. Hurrikaaninutut jäivät kamppailussa lopulta täysin vastaantulijaksi, jonka luulisi tuovan lisäpontta lauantain paikallisvääntöön. JYP on ollut kotikaukalossa tällä sesongilla väkevä isäntä, eikä kotitappioiden sarjalle taatusti haluta jatkoa.

– Viikko lähti huonosti käyntiin. Saatiin hyvä opetus hyvältä vastustajalta siitä, miten voittavaa jääkiekkoa pelataan. Sitä pelataan yhdessä, nöyrästi ja tiiviisti pelille.

JYP-luotsi Pekka Tirkkonen (takana kesk.) peräänkuuluttaa paluuta perusasioiden äärelle (Kuva: Jiri Halttunen).

”KalPa tulee pitämään vauhtia”

Hurrikaaniluotsi peräänkuuluttaa ennen kaikkea nöyrää puolustuspeliä, minkä toteutuessa myös hyökkäyspelaaminen tuottanee riittävästi maalipaikkoja. Yhtenä tärkeänä pointtina on myös palaaminen nöyrien perusasioiden äärelle. Kolmen pelin orastava tappioputki halutaan laittaa lauantaina poikki.

– Kiekottomana meidän täytyy malttaa puolustaa, eikä ryhtyä vielä siinä vaiheessa ajattelemaan hyökkäämistä. Sitten kun kiekko on hallussamme, niin silloin vasta hyökätään.

Kauden viides paikallisvääntö tarjonnee jälleen tiukkoja tilanteita (Kuva: Jiri Halttunen).

KalPa kiekkoili tämän viikon ensimmäisen ottelunsa eilen, kun Kuopiossa vieraillut Vaasan Sport haki vieraspisteet matkaansa 6-3-voiton myötä. Savolaismaaleista mittelössä vastasivat Jesse Graham, Miikka Pitkänen ja Mikko Nuutinen. Kahdeksasta aiemmasta pelistään kolme taistoa voittaneet kilpipaidat ovat kolmessa edellisessä ottelussaan iskeneet kiekon verkkoon 16 kertaa.

– KalPa tulee varmasti pitämään vauhtia pelissä ja haluaa paineistaa aktiivisesti. He ovat saaneet vielä muutaman voiton alle ja tehneet paljon maaleja, joten sekin vaarallisuus on siellä sitä myöten olemassa, Pekka Tirkkonen tähdentää.

Paikallispukarit ovat ottaneet toisistaan mittaa tällä kaudella neljästi aiemmin, joiden seurauksena molemmat osapuolet ovat kahdesti onnistuneet päihittämään toisensa. Yhteistä kaikille näille kohtaamisille on se, että toistaiseksi kumpainenkin joukkue on ollut kotikaukalossaan voittamaton.

JYP-KalPa lauantaina 18. tammikuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!