SaiPan vieraaksi Kisapuistoon – ”Kaikilla on panokset piipussa”

Tammikuun toinen liigaviikko päättyy JYPin osalta lauantaina Lappeenrannassa, jossa luistelee vastaan kaksi tappiota tällä viikolla kärsinyt SaiPa.

Lappeenranta on aina tiukka paikka pelata. SaiPa on työteliäs joukkue, eikä anna tuumaakaan periksi. Kovaa kamppailua on luvassa, JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen ennakoi lauantaiväännön tiimoilta.

Sarjassa 11. sijalla keikkuva SaiPa on pelannut marraskuusta saakka varsin mollivoittoisissa merkeissä, sillä 20 edellistä liigavääntöä on tuottanut Tero Lehterän miehistölle ainoastaan neljä voittoa. Lappeenrantalaissikermä pyrkii myös takaisin kotivoittojen tielle, sillä edelliset kuusi kotikaukalossa käytyä koitosta ovat kaikki päättyneet SaiPan tappioon.

JYP tavoittelee lauantaina kauden ensimmäistä voittoaan Lappeenrannasta (Kuva: Kimmo Metsälä / Liiga).

– SaiPalla on viime aikoina ollut vaikeaa, joten he taatusti kääntävät kaikki kivet ja tekevät kaikkensa päästäkseen takaisin pisteisiin kiinni, JYPin vastuuluotsi Pekka Tirkkonen linjaa.

Keskiviikon kierroksella SaiPa kärsi kotikaukalossaan 0-3-tappion Turun Palloseuralle, jota seurasi torstaina Helsingin IFK:lle kärsitty 1-4-vierashäviö. Lappeenrantalaismiehistön kuluvan viikon toistaiseksi ainoasta maalista Nordenskiöldinkadun illassa vastasi Veikko Loimaranta.

– Lappeenrannassa on tiivis tunnelma ja intensiivinen peli tiedossa. Pelin alussa pitää olla valmis. Se auttaisi, jos saataisiin ote itselle ja painetta SaiPa-päätyyn heti alusta saakka, hurrikaanikoutsi korostaa.

Joukkueiden tämän kauden kaksi aiempaa yhteenottoa ovat olleet tasaisia vääntöjä (Kuva: Kimmo Metsälä / Liiga).

”Vastustajalta tila ja aika pois”

JYPin kiekkoviikko starttasi käyntiin perjantain kotikamppailulla, jossa vastassa ollut Rauman Lukko venyi 1-3-vierasvoittoon. Lappeenrannasta hurrikaaninutut metsästävät kauden kymmenettä vierasvoittoaan.

– SaiPaa vastaan pitää pelata tiiviisti, sekä ottaa vastustajalta tila ja aika pois. Pyritään antamaan painetta kiekolla ja ilman kiekkoa, Pekka Tirkkonen sanoo.

– Tammikuussa on paljon pelejä ja kaikilla on panokset piipussa. Jaossa on koko ajan isoja pisteitä, Tirkkonen muistuttaa.

Jani Tuppurainen on ollut tehokkaalla pelipäällä tämän sesongin SaiPa-kohtaamisissa (Kuva: Kimmo Metsälä / Liiga).

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti aiemmin ja kummallakin kerralla kotietu on ollut valttia. Lokakuussa SaiPa venyi 2-1-voittoon, kun taas marraskuussa JYP oli vahvempi maalein 3-2. Keskinäisissä mittelöissä lappeenrantalaisjoukkueen tehokkainta osastoa ovat edustaneet Tomáš Záborský (1+1) ja Teemu Ramstedt (0+2), kun taas jyväskyläläisnipun pisteahnein pelimies on ollut Jani Tuppurainen (2+2).

– Pelit SaiPaa vastaan ovat olleet yleensä melko identtisiä. Ylivoimalla on iso merkitys, kun jäähyjä tulee vähän. Pitää saada paljon laukauksia ja sitä kautta painetta maalille ja irtokiekkoja sisään, Jani Tuppurainen alleviivaa lopuksi.

SaiPa-JYP lauantaina 11. tammikuuta Lappeenrannan Kisapuiston jäähallissa alkaen kello 17.

  

Antti Hokkanen