Vieraita Stadista – ”Ytimeen joka vaihdossa” 

Kolmen liigakamppailun viidakossa seikkaileva JYP kiekkoilee kuluvan viikon ainoan kotimittelönsä perjantaina. LähiTapiola Areenan ovia kolkuttelemaan saapuu Helsingin IFK, joka on tällä kaudella ollut JYPille toistaiseksi ylitsepääsemätön vastus. 

– Luvassa on ilman muuta kova ja fyysinen peli. Karkuun ei pääse yhtään. Ytimeen on mentävä joka vaihdossa, JYPin pääluotsi Pekka Tirkkonen korostaa.

Joukkueet ovat ottaneet tällä kaudella yhteen kahdesti, kertaalleen kumpaisenkin osapuolen kotikaukalossa. Syyskuussa IFK oli etevämpi 4-2-lukemin ja lokakuussa samaten, tuolloin maalein 4-1.

IFK on ollut kuskin paikalla tämän kauden aiemmissa kohtaamisissa (Kuva: Jiri Halttunen).

– Olemme jääneet niissä peleissä hieman IFK:ta jälkeen fyysisyydessä, kamppailussa ja maalineduspelaamisessa. Varsinkin jälkimmäisessä meidän tulee pystyä olemaan parempia ja kovempia.

Pekka Tirkkosen suojatit ovat tahkonneet tammikuussa kuusi ottelua, joista viisi viimeisintä on päättynyt JYPin tappioon. Perjantain otteluun jyväskyläläissikermä lähtee allaan keskiviikkona Turun Palloseuralle kärsitty 2-5-vierastappio.

Samoista sijoituksista taistellaan

Liigassa kahdeksatta sijaa miehittävä IFK on tällä hetkellä JYPin kanssa tasapisteissä. Petopaidat starttasivat tähän viikkoon kukistamalla keskiviikkona Porin Ässät voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2-lukemin.

– IFK on ollut vahva ylivoimalla, minkä vuoksi meidän pitää pystyä puolustamaan hyvin ja järkevästi. Maalinedustalle tulee koko ajan kiekkoa ja miestä. Siellä täytyy pystyä olemaan kova ja pitää kyetä voittamaan tilanteita, sekä pitämään miehet ulkokehällä.

Jani Tuppurainen (kesk.) on edelleen yhden pinnan päässä 500. tehopisteen rajapyykistä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP on ollut tällä kaudella vahva vastus erityisesti jyväskyläläisjäällä, mutta kolmesta edellisestä pelistään hurrikaaniryhmä on joutunut poistumaan tappio niskassaan. Voittokantaan olisikin palattava piakkoin, jotta pysyy mukana kisassa kuuden parhaan joukkoon sijoittumisesta.

– Monta joukkuetta taistelee samoista sijoituksista, joten sillä tavalla illasta toiseen on jaossa isoja pisteitä. Se tuo varmasti oman lisänsä ja kiihkeytensä myös perjantain peliin. 

JYP-HIFK perjantaina 24. tammikuuta Jyväskylän LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon! 

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!