Vuosi käyntiin kotikaukalossa – “Hyvistä asemista kevättä kohti”

Vuosi 2020 käynnistyy JYPin osalta lauantaina, kun Jyväskylään vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Hurrikaaninutut päättivät edellisvuoden tappiollisissa merkeissä, joten paluu voittokantaan siintää taatusti isäntien silmissä.

Viime vuoden viimeinen kiekkoviikko piti sarjassa kolmatta sijaa miehittävän JYPin osalta sisällään kolme koitosta. Kahden voiton (Kärpät, Jukurit) ohella jyväskyläläismiehistön tilastoihin merkattiin myös Hämeenlinnan Pallokerholle kärsitty vierastappio.

– Saatiin hyvä syksy alle ja nyt päästään lähtemään hyvistä asemista kevättä kohti. Nyt täytyy vaan jatkaa taistelua ja yrittää pitää asemista kiinni, JYP-hyökkääjä Juha-Pekka Hytönen toteaa.

Juha-Pekka Hytönen (15) pääsee ensimmäistä kertaa todistamaan paidanjäädytystä Hippoksella (Kuva: Jiri Halttunen).

Liigassa 12. sijalla keikkuva Pelicans lähtee uuteen vuoteen aavistuksen nousujohteisissa merkeissä. Edellisvuoden kolmesta jälkimmäisestä taistosta lahtelaisnippu vei nimiinsä kaksi ottelua (HIFK x2) ja hävisi sarjajohtaja Kärpille. Tuoreen vuoden lahtelaisseura käynnisti torstaisella 4-2-kotivoitolla Porin Ässistä.

– Pelicans on taisteleva joukkue. He ovat saaneet hieman pelistä kiinni ja ovat viime aikoina ottaneet pari tiukkaa voittoa. Vastustaja taistelee kynsin ja hampain playoff-viivasta, eivätkä he taatusti anna mitään ilmaiseksi, hurrikaanisentteri näkee.

– Meidän pitää pystyä kamppailemaan paremmin kuin Hämeenlinnan pelissä. Tulossa on varmasti kova kamppailupeli ja kuten tässä sarjassa aina, niin odotettavissa on myös tiukka luistelupeli, JP Hytönen jatkaa.

Joukkueiden edellisessä Jyväskylän kohtaamisessa riitti kähinää (Kuva: Jiri Halttunen).

“Helpolla ei tulla pääsemään”

Sarjassa kolmatta sijaa miehittävä JYP on ollut joukkueiden tämän kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa niskan päällä. Jyväskylässä ja Lahdessa kertaalleen käydyt koitokset on nimittäin molemmat kirjattu Pekka Tirkkosen suojattien nimiin (2-1, 6-2).

– Ensimmäinen yhteenotto oli tiukka vääntö, mutta toinen ottelu hieman repesi. Pelicansilla oli siinä huono vaihe menossa ja useampi reilu kotitappio takana. Sitä peliä meidän ei kuitenkaan kannata muistella, koska helpolla ei tulla lauantaina pääsemään, Juha-Pekka Hytönen linjaa.

– Pelicans on saanut viime aikoina nostettua henkeä ja itseluottamusta. Tulossa on varmasti suoraviivaista kamppailupelaamista joukkueelta, joka haastaa ja karvaa kovaa. Meidän täytyy olla valmiita pelaamaan tiiviisti ja yksinkertaisesti, Pekka Tirkkonen vastaavasti korostaa.

Topi Jaakola (vas.) ja Juhamatti Aaltonen ovat olleet kuluvalla kaudella joukkueensa syömähampaita (Kuva: Jiri Halttunen).

“Ansaittu kunnianosoitus”

Lauantain liigataistoa ennen Hippoksen kirkkaimpana helmenä tuikkii uransa jo lopettanut Riikka Sallinen (os. Nieminen), jonka paita (#13) nostetaan ansaitusti LähiTapiola Areenan kattoon. Suomen kautta aikain menestyksekkäimpänä naiskiekkoilijana tunnettu monilahjakkuus päätti pelaajauransa kesäkuussa 2019. JYP-nutussa Sallinen kiekkoili kaikkiaan yhdentoista (11) kauden ajan saavuttaen tuona aikana kolme (3) SM-kultaa ja kaksi (2) SM-hopeaa.

– Maailmassa ei ole toista samanlaista uraa mitä Riikalla on takana. Nämä ovat huikeita ja ainutlaatuisia asioita Suomessa, sekä koko maailmassa. Ansaittu kunnianosoitus ja on hienoa saada olla itse myös osa sitä, Juha-Pekka Hytönen hehkuttaa.

– Hieno asia, että päästään kunnioittamaan Suomen parhaan naiskiekkoilijan uraa. Kyseessä on valtakunnallisesti iso juttu ja on hienoa saada olla siinä mukana, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen puolestaan päättää.

JYP-Pelicans lauantaina 4. tammikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon ja juhlistamaan Riikka Sallisen pelinumeron jäädytystä!

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!