Alex Lintuniemi siirtyy JYPin riveihin monivuotisella sopimuksella

JYP vahvistaa puolustusosastoaan Alex Lintuniemellä. Lahden Pelicansia viimeksi edustaneen järkälemäisen puolustajan sopimus ulottuu kevääseen 2022.

”Lintuniemi on monipuolinen moderni yleispuolustaja, jota voidaan peluuttaa pelin kaikissa tilanteissa. Lintuniemi tuo joukkueeseen selkeitä kiekollisia ratkaisuja, sekä jämäkkää puolustuspelaamista. Isokokoinen ja hyvin luisteleva sekä kiekollisesti taitava Lintuniemi oli profiililtaan juuri sellainen puolustaja, jota markkinoilta etsimme. Olemme todella tyytyväisiä, että Lintuniemi valitsi JYPin ja saimme hänet kiinnitettyä kevääseen 2022 saakka” kommentoi JYP Jyväskylä Oy:n urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Vasemmalta puolelta laukova Lintuniemi aloitti kautensa Carolina Hurricanesin sopimuspelaajana AHL -sarjan Charlotte Checkers joukkueessa, josta siirtyi marraskuussa Lahden Pelicansiin. 192 senttimetriä pitkä ja yli satakiloinen Lintuniemi on viihtynyt viime kaudet Pohjois-Amerikan juniori- ja ammattilaissarjoissa, jonne hän siirtyi 18 vuotiaana. Helsingistä kotoisin oleva Lintuniemi ehti edustaa kotimaassaan HIFK:n ja Jokereiden junioreita ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan. Lintuniemi on edustanut Suomea U18- ja U20 MM-kisoissa. Los Angeles Kings varasi Lintuniemen vuonna 2014 toisella varauskierroksella. Lintuniemi ehti pelata Lahden Pelicansissa 24 ottelua, joissa hän tehoili 2+4 tehopisteet.

 

Lintuniemi pelaa ensimmäisen ottelunsa hurrikaanipaidassa keskiviikkona, kun JYP kohtaa Raumalla vahvassa vireessä olevan Rauman Lukon.