KalPa isännöi JYPiä – ”Pelin alut olleet Kuopiossa vaikeita”

JYPin kuluvan viikon ainoa vierastaisto käydään perjantaina Kuopiossa, jossa on ohjelmassa kuluvan kiekkosesongin kuudes paikallisvääntö KalPaa vastaan. Tiedossa on tuttuun tapaan kiihkeää kamppailua sopivan räväkässä paikallishengessä.

– Kuopiossa pelin henki on aina ollut ottelun alku. KalPa varmasti satsaa jälleen siihen, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen toteaa.

– Pelin alut ovat yleensä olleet Kuopiossa vaikeita JYPille, minkä seurauksena KalPalle on tullut nopeita maaleja. Isoin juttu on, että pystytään olemaan puolustuksellisesti vahvana heti ottelun alussa, Tirkkonen korostaa.

KalPan Janne Keränen onnistui joukkueiden edellisessä Kuopion kohtaamisessa kahden maalin edestä (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

Kolmen pelin voittoputkessa kotimittelöönsä starttaava KalPa aloitti viikon voitokkaasti, kun keskiviikon vierasväännössä kellistyi Vaasan Sport 5-3-lukemin. Sarjataulukossa savolaissoturit sijoittuvat tällä hetkellä yhdeksännelle sijalle, joka on ainoastaan pykälän verran heikompi yhdeksän pistettä edempänä keikkuvaa JYPiä.

– Tuossa valossa kyseessä on tietenkin iso peli molemmille joukkueille. Tällä hetkellä taistellaan ja kilpaillaan samoista sijoituksista, mikä ihan varmasti tuo lisäpanosta peliin.

“Pitää parantaa ja ponnistaa eteenpäin”

JYP on toistaiseksi pelannut helmikuussa kolme koitosta, joista ensimmäinen voittoon päättynyt kamppailu nähtiin keskiviikon kierroksella. Jyväskylässä vieraillut Mikkelin Jukurit joutui nöyrtymään hurrikaanimiehistölle maalein 1-2.

– Puolustaminen ja asenne, sekä mentaliteetti siihen olivat hyvällä tasolla keskiviikkona. Kärsivällisyys oli myös isossa roolissa. Toki meidän pitää vielä parantaa kaikilla osa-alueilla ja ponnistaa eteenpäin. 

Jyväskyläläiskatseet tähyävät kauden kolmanteen KalPa-voittoon (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

Kolmessa edellisessä pelissään JYP on päästänyt omiin kahdeksan takaiskua, joista kuusi osumaa tosin syntyi viime viikolla käydyssä vierasmittelössä Lukkoa vastaan. Tapparaa ja Jukureita vastaan JYP onnistui puolustuspelissään sen sijaan huomattavasti Rauman reissua paremmin.

– Puolustuksessa on oltava terävämpi ja parempi, samaten maalipaikoissa terävämpi ja suoraviivaisempi.

Kiekkoniput ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella viisi kertaa aiemmin. Keskinäisissä kamppailussa KalPa on toistaiseksi ollut niskan päällä kolmella voitollaan.

KalPa-JYP perjantaina 14. helmikuuta Kuopion Olvi Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen