Kiikarissa Lukon murtaminen – “Kovaa painetta tulossa”

JYP pelaa kuluvan liigaviikon ainoan kamppailunsa keskiviikkona, kun vierasmaisemissa asettuu vastaan Rauman Lukko. Hurrikaanimiehistö lähtee otteluun altavastaajana ottaen huomioon joukkueiden viimeaikaiset peliesitykset.

– Kova joukkue vastassa. Lukko on suoraviivainen, luisteluvoimainen, kamppaileva, aggressiivinen ja aktiivinen, JYPin vastuuvalmentaja Pekka Tirkkonen kuvailee tulevaa vastustajaa.

Pekka Virran suojatit asettavat kaikin puolin tiukan haasteen JYPille, sillä raumalaisnippu on voittanut 13 edellisestä pelistään peräti 12 taistoa. 

– Kovaa painetta on varmasti tulossa koko pelin ajan ja sen (paineen) alla on pystyttävä pelaamaan hyvin, hurrikaaniluotsi korostaa.

Pekka Virran (toinen vas.) luotsaama Lukko on ollut viime viikot hyvässä lennossa (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa aiemmin. Lukko on kahdesti ollut JYPiä parempi (3-1), kun taas JYP on kertaalleen onnistunut päihittämään tulevan vastustajansa (5-2).

– Tämän kauden kohtaamiset ovat olleet melkein aina tiukkoja maalin pelejä. Pelit ovat yleensä ratkenneet sen eduksi, kumpi on ollut kärsivällisempi ja tiukempi maalinedustalla, JYP-käskijä muistelee.

Lukko on tällä hetkellä Liigan kovavireisin joukkue yhdessä Kouvolan KooKoon kanssa, kun otetaan otannaksi edelliset kymmenen peliä. Sarjassa viidettä sijaa miehittävä raumalaismiehistö käynnisti viime viikon Ilves-tappiolla (2-3 VL), mutta lopetti sen kahteen TPS-voittoon (3-0, 2-1 VL).

Julius Nättinen on ollut tämän kauden Lukko-kohtaamisissa pisteahnein JYP-kiekkoilija tehoin 1+3 (Kuva: Jiri Halttunen).

“Kaikki vaihdot alusta loppuun kärsivällisesti”

Liigassa  parhaillaan kahdeksannella sijalla keikkuvan JYPin tammikuu oli synkkä. Kymmenen pelattua vääntöä toivat tilille ainoastaan kaksi voittoa. Viime viikolta hurrikaaninuttujen reppuun tarttui ainoastaan SaiPa-voitto (5-1), minkä ohella jyväskyläläistilastoihin kirjattiin myös tappiot KooKoolle (2-4) ja Tapparalle (0-1).

– Joukkueen peli- ja taisteluilme olivat molemmat parempaa luokkaa kuin edellisviikolla. Puolustuksellisesti mukana oli myös hyviä juttuja, sillä kahdessa pelissä päästimme molemmissa vain yhden maalin omiin. Totta kai tappioputken poikki saaminen oli myös hyvä asia.

Pekka Tirkkonen (takarivissä, kolmas vas.) korostaa, että Lukko-paineen alla on kyettävä pelaamaan hyvin (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP pyrkii keskiviikkona katkaisemaan viiden perättäisen reissutappion putken, kun samaan aikaan Lukko tavoittelee seitsemättä perättäistä kotivoittoaan. 

– Kyseessä on viikon ainoa peli, joten jokainen varmasti haluaa valmistaa itsensä ihan tappiin. Sitä kautta tulee myös joukkueen suoritus. Pyritään olemaan terävänä, sekä pelaamaan kaikki vaihdot alusta loppuun kärsivällisesti ja vahvasti. 

Toni Koivisto on ollut JYP-väännöissä joukkueensa tehokkaimpia pelaajia kahdella (1+1) tehopisteellään (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

JYP luisteluttaa keskiviikkona raumalaisjäälle myös uuden hurrikaanikiekkoilijan, kun Lahden Pelicansissa ja AHL-seura Charlotte Checkersissa alkukauden pelannut Alex Lintuniemi, 24, debytoi jyväskyläläisnutussa.

– Odotamme Alexilta vahvaa peruspelaamista, hyvää kamppailupeliä ja yksinkertaisen helppoja ensimmäisiä syöttöjä. Hän on hyvä peruspuolustaja, joka pystyy myös avaamaan kiekollista peliä, Pekka Tirkkonen kuvailee lopuksi tuoretta JYP-kasvoa.

Lukko-JYP keskiviikkona 5. helmikuuta Rauman Kivikylän Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Antti Hokkanen