Kotikaukalosta startti liigaviikolle – “Jukureilla ei ole hävittävää”

JYP palaa takaisin liigakarkeloihin keskiviikkona, jolloin LähiTapiola Areenalle saadaan vieraaksi Mikkelin Jukurit. Kiekkoryhmittymien tämän kauden neljä aiempaa yhteenottoa ovat kaikki olleet hurrikaaninuttujen heiniä, mikä tekee isännistä ennakkosuosikin.

– Kaikki kohtaamisemme ovat olleet tiukkoja pelejä. Olemme löytäneet keinot voittaa Jukurit ja keskiviikkona täytyy samalla tavalla löytää keinot heidän voittamiseen, JYPin vastuuvalmentaja Pekka Tirkkonen linjaa.

– Jukurit on pelannut viime aikoina vähämaalisia pelejä. He ovat puolustaneet ja taistelleet puolustuspäässä tosi hyvin. Meiltä tulee löytyä kärsivällisyyttä ja oikeilla hetkillä myös meidän pitää puolustaa hyvin, Tirkkonen lisää.

JYP-luotsi Pekka Tirkkonen (takarivissä, kolmas vas.) peräänkuuluttaa kärsivällisyyttä (Kuva: Jiri Halttunen).

Kahdeksatta sijaa sarjataulukossa miehittävä JYP on pelannut viime viikkoina mollivoittoisesti, minkä seurauksena taistelu kuudennesta paikasta on hivenen jo karannut hyppysistä. Runkosarjaa on kuitenkin jäljellä vielä 13 ottelua, jotka edukseen kääntämällä mahdollistavat myös sarjasijoituksen kohentamisen.

– Paljon on vielä pelissä ja paljon on pisteitäkin jaossa. Jos onnistutaan hyvin, niin kaikki on vielä mahdollista. Peli kerrallaan tässä kuitenkin mennään eteenpäin ja näin ollen seuraava peli on aina se tärkein etappi.

Jerry Turkulainen on iskenyt kauden neljässä Jukurit-ottelussa neljä (2+2) tehopistettä (Kuva: Jiri Halttunen).

Vapautunut ja energinen Jukurit

JYP oli edellisen kerran tositoimissa viime keskiviikkona, jolloin Rauman Lukko oli kotikaukalossaan parempi murskaavin 6-0-lukemin.

– Olemme yrittäneet siirtää katseet eteenpäin, sillä enää me ei voida vaikuttaa viime viikon tapahtumiin. Olemme pyrkineet lähestymään tulevaa peliä virkeinä ja yritetty sitä kautta luoda henkeä porukkaan.

Jukurit on pelannut Marko Kauppisen (oik.) alaisuudessa yhdeksän peliä ja voittanut niistä kaksi koitosta (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

Liigassa 14. sijalla keikkuva Jukurit pelasi JYPin tavoin viime viikolla yhden ottelun, kun mikkeliläismiehistö joutui nöyrtymään kotonaan Lappeenrannan SaiPalle 0-1-lukemin. Viisi edellistä peliään hävinnyt Jukurit päättää näillä näkymin kautensa runkosarjaan, jota on jäljellä vielä 14 kamppailua.

– Jukurit on sitkeä ja varmasti jollain tapaa myös vapautunut joukkue. Heillä ei sinänsä ole mitään hävittävää, joten vastassa on taatusti myös energinen ryhmä. Joukkueesta löytyy taitavia hyökkääjiä, jotka pysyvät hyvin kiekossa ja kykenevät hyvään haastopeliin.

JYP-Jukurit keskiviikkona 12. helmikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!