Lentääkö pelikaani jälleen turbiiniin? – ”Mitään ei anneta ilmaiseksi”

JYPin liigaviikko käynnistyy tiistai-iltana Lahdessa, jossa vastaan luistelee isoja pelaajamuutoksia viime aikoina kokenut Pelicans. Lähtökohdat ja kauden aiemmat yhteenotot huomioiden hurrikaaninutut lähtevät otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

– Kaikilla seuraajilla on varmasti tiedossa, että Pelicansista on lähtenyt pelaajia muualle. Siitä huolimatta he voittivat Jukurit vieraissa (2-1) ja laittoivat Lukon ahtaalle (2-3), JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen toteaa yhtään aliarvoimatta lahtelaisvastustajaa.

Lahtelaisjoukkueen viime viikko piti sisällään kolme kamppailua, joiden joukossa oli Jukurit- ja Lukko-pelien ohella myös tappiollinen KooKoo-mittelö (1-4). Helmikuun viidestä pelistään Pelicans on kyennyt voittamaan toistaiseksi ainoastaan yhden väännön.

– Olemme tietysti katsoneet Pelicansin viime pelejä ja laittaneet merkille millaisella kokoonpanolla he ovat pelanneet. Muun muassa ylivoimapelaamiseen on voinut tulla uusien pelaajien myötä joitain uusia juttuja. Meidän pitää olla tarkkana, että he eivät pääse yllättämään.

JYP-puolustaja Alex Lintuniemi kohtaa tiistaina vanhan seuransa (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

Tyhjennysmyynnin seurauksena pelikaanimiehistön jättivät muun muassa Jesse MankinenAntti TyrväinenJuhamatti Aaltonen, Aleksi MustonenTopi Jaakola ja Miihkali Teppo. Lahtelaispuolustuksessa pelannut Alex Lintuniemi puolestaan siirtyi helmikuun alussa JYPin riveihin.

– Pelicansilla on tällä hetkellä joukkueellinen pelaajia, jotka pelaavat työpaikoistaan. Vastassa on varmasti näytönhaluinen porukka. Puolustamisen kanssa täytyy olla hereillä heti pelin alusta saakka. Mitään ei anneta ilmaiseksi, hurrikaanikäskijä uskoo.

”Kaikki lähtee hyvästä viisikkopelaamisesta”

JYP kiekkoili viime viikolla niin ikään kolme koitosta, joista kaksi kirjattiin jyväskyläläisryhmittymän voittoon. Jyrän alle jäivät niin Jukurit (2-1) kuin KalPakin (5-0), mutta viikko päättyi Ilvekselle kärsittyyn 1-2-tappioon voittolaukauskilpailussa.

– Uskomme löytäneemme jälleen tavan pelata voittavaa jääkiekkoa. Samalla myös tiedämme mitä se vaatii. Tärkein asia kannaltamme on se, että kun puolustetaan hyvin ja jaksetaan tehdä puolustustyötä, niin sen myötä olemme myös kyenneet luomaan peleissä vastustajaa enemmän maalipaikkoja.

Pelicans-luotsi Jesse Welling hakee kauden ensimmäistä JYP-voittoa nuorentuneella lahtelaismiehistöllä (Kuva: Tomi Natri / Liiga).

Hurrikaanisikermä tavoittelee tiistaina Lahdessa kuluvan vuoden toista vierasvoittoaan. Tähän mennessä pelatuista kuudesta reissumatsista ainoastaan viime viikon Kuopion vierailu on ollut JYPille tuloksellisesti menestyksekäs.

– Kaikki lähtee hyvästä viisikkopelaamisesta ja viisikkopuolustamisesta koko kentän alueella. Se ei kuitenkaan tule itsestään. Se vaatii kovaa työntekoa yhdessä, myös kiekottomana. Sitä kun jaksetaan tehdä, niin silloin se tekeminen siirtyy myös toiseen päähän kaukaloa.

Joukkueiden tämän kauden kolme aiempaa kohtaamista ovat kaikki olleet JYPin heiniä. Siinä missä lokakuinen avausvääntö oli niukkamaalinen (2-1), on kaksi jälkimmäistä yhteenottoa kirjattu jyväskyläläisnipulle selvemmin lukemin (6-2, 5-3).

Pelicans-JYP tiistaina 18. helmikuuta Lahden Isku Areenalla alkaen klo 18.30.

 

Antti Hokkanen