Liigaviikko huipentuu Oulussa – ”Pelimme pitää olla parhaimmillaan”

JYP päättää liigaviikon lauantaina Oulussa, jossa asettuu vastaan sarjajohtaja Kärpät. Lähtöasetelmat kenties puoltavat kotijoukkueen voittoa, mutta tästä huolimatta jyväskyläläisvierailla on myös sanansa sanottavana voittotaistossa.

-Vastassa on liikkuva ja hyvä kiekollinen joukkue, joka pelaa mielikuvituksellista peliä. Kärpät on täynnä huippuyksilöitä, minkä vuoksi meidän pitää haluta puolustaa hyvin. Silloin meillä on myös mahdollisuuksia pelissä, JYPin vastuuvalmentaja Pekka Tirkkonen linjaa viikon päättävän vierasväännön lähestyessä.

– Edessä on varmasti tiukempia paikkoja, mihin tässä sarjassa pääsee. Lauantai-illan vieraspeli ja sarjakärki vastassa. Se on samalla hyvä haaste meille, JYP-hyökkääjä JuhaPekka Hytönen puolestaan sanoo.

Juha-Pekka Hytönen pitää Kärppiä hyvänä haasteena JYPille (Kuva: Aarno Vuorinen / Liiga).

Kärpät hyökkää liigaviikon päättävään JYP-mittelöön tappiollisissa merkeissä. Oululaisjoukkue aloitti viikon kellistämällä kotikaukalossaan Hämeenlinnan Pallokerhon 4-1-lukemin, mutta perjantain vierasottelu Kuopion KalPaa vastaan kirjattiin jatkoajan päätteeksi lopulta Kärppien 2-3-tappioksi.

– Kärpät on kärsivällinen joukkue, minkä vuoksi meidän pitää olla todella huolellisia kiekon kanssa. Yhtään ei voi hölmöillä, sillä Kärpät jaksaa odottaa virheitä ja iskevät sitten paikan tullen, Pekka Tirkkonen korostaa.

– Jo vuosia Kärpät on ollut laadukas joukkue. Sieltä löytyy paljon hyviä puolustajia ja taitavia hyökkääjiä. Laadukkaan puolustuksen taakse on vaikea tehdä maaleja, mutta ei meidän mihinkään maalitehtailukisaan kannatakaan lähteä. Oma pää on pidettävä puhtaana ja päästää vähän maaleja, että pystytään kamppailemaan voitosta, Juha-Pekka Hytönen toteaa.

”Helpompi puolustaa Kärpiltä paikat pois”

JYP pyöräytti kuluvan viikon käyntiin keskiviikon kotipelillä Porin Ässiä vastaan, joka saalisti vieraspisteet matkaansa tylyin 2-6-lukemin. Jyväskyläläisryhmittymän kotiväännöt saivat jatkoa perjantaisella HPK-ottelulla, jossa hurrikaanimiehistö pesi kasvonsa 2-1-jatkoaikavoiton myötä. Lauantain vierasreissulla JYPiltä vaaditaan ennen muuta terävämpää puolustuspelaamista, kun vastaan luistelee nimivahva oululaissoturit.

– Pelimme pitää olla ihan parhaimmillaan, että pystymme edes taistelemaan voitosta. Jos ei päästä parhaaseemme, niin silloin kyyti on kylmää. Jos päästään omalle tasolle, niin silloin pystymme haastamaan hyvällä pelillä sarjakärjen, JYP-sentteri alleviivaa.

Mikko Mannerin luotsaama Kärpät on jälleen matkalla kohti runkosarjan voittoa (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti aiemmin. Kaksi ensimmäistä yhteenottoa kirjattiin Kärppien nimiin (4-3 JA, 3-1) ja viimeisin vastaavasti JYPin eduksi (5-2). Kärppien tehokkain pelimies keskinäisissä koitoksissa on ollut Jesse Koskenkorva (1+3), kun puolestaan JYPin pisteahneimpana kiekkoilijana on häärinyt Juha-Pekka Hytönen (1+3). Lisäpontta hurrikaanileiriin tuo varmasti myös se, että Oulusta ei ole poistuttu tällä kaudella vierasjoukkueen voimin kovinkaan montaa kertaa voitto taskussa.

– Ilman muuta se tuo meille tietyllä tapaa lisävirtaa ja on meille samalla hyvä mittari. Kun onnistutaan hyvin, niin silloin kaikki on mahdollista, Pekka Tirkkonen uskoo.

– Helpompi on oikeastaan puolustaa Kärpiltä paikat pois, kuin tehdä itse maalit. Siitä pitää lähteä. Kun ei anneta mitään, niin aina me jotain saadaan. Jos muutamankin antaa, niin sitten on vaikeuksissa, Juha-Pekka Hytönen mainitsee lopuksi.

Kärpät-JYP lauantaina 29. helmikuuta Oulun Energia Areenalla alkaen klo 17.

  

Antti Hokkanen